有無玩Warhammer AOS / 40K嘅巴絲?

116 回覆
14 Like 0 Dislike
Tau上磁已經算易唔洗連埋隻手改
係多啲武器要重覆做好多次麻煩啲
Agger 不過師兄講得啱唔做之後GW又改版就會含晒
想問有無啲係一set少啲公仔但係大隻些少
新手玩緊space marine 2 想試下油棋
https://warhammer40000.com/the-armies/
不如你揀咗邊隊個樣啱口味再介紹你呀
如果space marine 或者 deathwatch呢?
會唔會有王帝/獅王/ 基里曼 / Titus嘅棋
獅王
https://www.warhammer.com/en-GB/shop/dark-angels-lion-el-johnson-2023?queryID=c416e27863751b25935ea1c59f7d67ee
基里曼
https://www.warhammer.com/en-GB/shop/Roboute-Guilliman-Ultramarines-Primarch-2020?queryID=08a82c671fe1f039e5a377790d9ab302
Titus就得隻另外出既Board Game有跟佢隻棋
不過如果你放返落40k玩都係當一隻普通Intercessors因為gw冇為佢出特別datasheet
https://warhammer40000.com/space-marine-the-board-game/

王帝係黃金棺材入面精神控制緊大家 點可能出棋俾你玩
有玩40k 留名
呢幾隻要另外買油
見官網得六套paint set 唔知啲paint set 齊唔齊顏色
睇下youtube review 先 唔該把打
想入Aos 坑
你鍾唔鍾意雷鑄神兵同鼠人?如果鍾意可以考慮買Skaventide,兩隊玩Spearhead又得、玩1000分又得,另外玩Spearhead所需要嘅地形、卡、建築物、尺全部齊哂,買十幾廿粒骰就可以直接叫frd上嚟開波玩。

如果麻麻哋就建議揀其中一個陣營嘅Spearhead套裝join人玩試吓先,一來平啲、二來Spearhead又易上手,啱玩先再考慮慢慢upgrade做1000分、1500分。
有啲想入坑, 但相比Ultramarine之類牌頭大嘅興趣唔係咁大, 反而克里格/灰騎士呢啲minor啲嘅有興, 呢啲係唔係冇starter/難上手/貴啲?
新手入坑可以買自己愛隊既combat patrol/ spearhead
灰騎士就唔好入住啦 準備大改版
嚟緊會有聖誕大包可以用嚟壙軍好抵
Deathwatch聽啲老手講話唔太適合新手,因為嚟緊改版之後唔可以獨立成軍。(本人新手,唔知有無理解錯)
即係到時會有原鑄灰騎?我理解係普通戰團全部都有原鑄, 但審判庭旗下Death Watch同Grey Knights都係未有(Death Watch理論上有, 畢竟入面乜團都有, 但GW未比規則)
Deathwatch好可能計入imperium agent
我都唔肯定
其實大家都係估估下 因為Grey Knights太耐冇更新
估計應該都會大量轉原鑄 GW要賣棋
Death Korps of Krieg呢?星界軍啲野係唔係已經得返Cadia有keep住出?
Krieg全部都係RESIN就唔太建議啦
GW個勢似會慢慢Fade out 所有resin
等佢出膠棋再入啦
即係全部都要等
玩住星界星先囉
諗住試下油棋only
無諗住真係入坑戰棋
無銀無地方
咁純粹想砌想油就簡單啦,唔洗理咁多,直接上官網/入模型舖睇啱邊隻/盒就直接買得。
即係最普通嘅cadia?
不過星界軍同普遍SM有咩分別,data同規則黎講
新手留名
棋既樣望過想等樹精靈性誕包
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞