[北上消費] 見到個考車post,真係唔明點解仲有人交智商稅喺香港車牌

113 回覆
54 Like 60 Dislike
樓豬有香港身份證就得
啲大陸人冇香港身份證換香港車牌就轉唔到國際牌
On99
我幫樓豬你補充喇事實返大陸考係比香港抵 因為大陸你fail左科目二同科目三可以即場考多次 再肥都係排一星期左右就可以再考

但最大問題要轉香港車牌係要有半年居住證明同工作或讀書證明,我問過中間返黎香港點計,運吉個主任就話唔好太過份就得,例如一星期最小都四五日係大陸先至會計

第二大問題就係筆試量遠比香港多
我而家就係講緊你係支那連考都唔洗考,上幾堂俾一千幾百買到個,到底係我弱智定你弱智
香港學車真係好撚貴

d 師父(不論街外,學校)好多都大支野咁

遲到早走經常性,講野又臭串
好多都唔休做咁
前排YouTube睇到有條片
有條女幾分鐘片做錯10幾次嘢
但最後就1 take pass
另一邊廂就大把普通人衰兩次三次
然後坊間大把閪教車佬閪考官
又呃鐘又玩電話又收埋啲嘢唔教
小眾壟斷獨市生意幾閪都有
喺香港考車真係一個笑話嚟
但返大陸考時間上啱係咁易,可以自己揀時間?
你去入小小大把時間揀 但最大問題係轉牌個到
租車30 分鐘收 2500 真係癲撚左 喪心病狂
係要好多手續定係好長時間
係個限制好麻煩 睇返上面我有講
住半年大陸 or 等5年
英國根本就唔俾轉上轉,要用考番嚟嘅第一個牌轉
所以支那轉香港牌就唔會得
同樣情況例如美國或者印度轉香港都轉唔到英國牌
咁冇可能啦
正常香港返工點會做到
人地講考牌 你講技術
你係咪傻嫁
揸車咋嘛 有幾咁難
大把人香港考完冇揸同冇考過冇分別
揸車熟能生巧 攞到牌過左海就神仙各自修行
睇你個弱智都係冇揸車斷九估冇痛苦
利,十年車齡 26 46都有 棍波自動波都有
你都係縮返埋一邊唔好駁咀
佢又岀黎搏屌
又醒左佢兩棍
我咪同你講 連考都唔洗考 直接買就得你柒撚完未
屌你圍爐廢撚到
講緊唔撚洗考呀白卡仔,可以直接買呀
痴撚線弱智仲要大大聲,我話撚知你幾年牌啦弱撚智真係
好撚kam,人地都潛撚左水仲要取暖
咁乜尻話一日炒死幾十件支持你去?
你講乜尻?
你個傻閪講嘢唔對題都算
而家柒完扮講其他野?
大陸車牌實用過香港
養車成本平月租3幾百,香港入一次油都唔止
買電車有國家補貼幾萬內有找
幾時可以北車南下,大陸買車平過香港好多
笑你老母冇牙咩傻閪
你理解下你講緊咩先啦
白唔白咭唔係你個弱智仔講嘅
爐就唔洗圍 你弱智自然大把人自動圍住你屌
人地樓主講緊香港考牌制度差勁 你就答乜九野支持你返大陸考 一日撞死幾十件,你講緊乜呀你知唔知,而家走黎話撐啊唔洗考架 可以直接買嫁。屌你睇返你覆人咩先啦on9仔
你老母生你弱智都算,仲咁撚調皮。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞