[北上消費] 見到個考車post,真係唔明點解仲有人交智商稅喺香港車牌

113 回覆
54 Like 60 Dislike
發夢啦
運輸署唔會批
有人試過
無嘢嘅虛假聲明啫
就算過到第一關 佢會問你拎半年內地居住證明
你俾得就一定係虛假文件
非公務員都仲可以搏
公務員唔好搏

同公屋一樣 擺明輸送行益

仲要合格率低
咁你咪等五年囉

一係黎舉報我吖笨
係支那考車要係個到做野或讀書 香港先認 仲要有居住日數要求
之前先拉左批 上連登教人做犯法野
學車時前有死車, 右有來車打右燈要轉入你左邊停車場, 再頂住後車, 啲仆街師傅就怕煩叫你睇左右鏡慢慢過就OK.

到考試就比人一野DUP停你話你距離物件太近 而正確做法居然係就咁停在死車後面, 頂住停車場入口慢慢等, 當自己揸緊A380唔夠過. 尤得全世界係咁呠, 直至對面線啲車呠到放棄入停車場屌住走為止先可以行得. 問你死味 咁樣PASS叫識揸車喎
30%只係1take pass率,第二take係超過6成。

不過教車師傅同考牌官都真係好撚on9
睇過有段YT介紹考師傅牌. 原來個制度都係ON9, 得個嚴字. 無乜考教學能力

你能夠一路揸車一路描述路面情況同你做緊乜野已經攪掂. 反而唔考指導能力
有啲官鍾意作文寫REPORT擦存在感博升職.
第二TAKE時識搵其他人求救呀嘛
搞笑

你想講喺大陸整居住證係犯法?我自己就真係喺果邊住半年

你就小心國安法啦,話香港人擁抱大灣區喺內地居住犯法
你自己話中介搞咁牙斬斬你係祖國住駛撚經中介咩定你做梗犯法野淆底呀
咁你係咪諗住叫人跟你一樣喺大陸住半年呀on9
除左住半年仲要有工作證明或讀書證明
可能佢只係香港同大陸用呢
虛假文書 虛假陳述 刑事喎
我當佢行老正,真係住足半年

咁成個學車成本 係咪仲係大陸學車抵過香港?
你咪走去舉報我囉

我行得正企得正,未驚過

你千祈唔好淆底啊
唔知你講咩個中介知道我住內地,所以幫我搞埋 OK?

唔信嘅就快啲去舉報我,唔好同上面嗰個鍵盤戰士一樣淆底啊
我就無你咁得閒上黎r生意喇aa 正路申請撚駛經中介咩 自己做梗咩自己心照喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞