iPhone 16 Pro / Pro Max - 內地國行版 / 香港版 / 海外版 差異比較

329 回覆
115 Like 26 Dislike
最多幫你寄返嗰邊修理,電池香港呢邊會整
美帝好撚平 不過很eSIM
Hk Apple Store 話佢地個system 有機會reject換電
擺明耍你啦
外國人拎美版日版iphone黎換電咪一樣同佢地換
即係整機就唔很?電ok?
港版AAI有排都未出,後面用咩技術咩都未有,依啲叫估唔係叫討論…
我都唔係針對估係針對有人問可唔可以用
等同問下代iPhone用咩U
睇你壞咩零件啦
共用嘅零件先整到
如果係壞底板 應該就要寄返去當地整
eSTK
ESTKme Technology Limited
香港易芯電子科技有限公司
Mini 唔用eSIM 無雙卡😔
iphone唔係pro用唔落手
我覺得pro 太重,今年可能轉16。再睇出年SE 係咩size
我建議你問天才吧職員仲實際,門面sales全部都9up
東南亞買嗰啲機,係有實體Sim同埋eSIM支援
有esim去旅行就唔駛on99去鴨記買實體卡
係啦,次次去旅行前都要去鴨記買sim卡
仲要去格價,檔檔都唔同價錢
iPhone 16系列分2類,自己內置嘅 Apple Intelligence就要 IOS 18.1先行到,仲要首推只係 English (US),一D深嘅問題,或者 Circle to search先會再掉出ChatGPT。但係香港都幾肯定行唔到 ChatGPT 。

台灣就反而用到 ChatGPT ,到時唔知會否可以用VPN 飛去台灣就用到,定係根據部機嘅來源地嚟鎖。
pro用左鋁做之後輕返好多啦我11pro換15pm, 感覺上兩部差唔多重
揸過上手都係鐘意輕同細機
MagSafe 個限制好似係要跟返國內要求
至於4g5g 頻道就睇返當地用咩野
Support多未必有用
少又未必蝕底
買細pro
10 月尾先諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞