早兩日元朗跳樓嗰位15歲小朋友,原來佢父母日日都打佢

495 回覆
860 Like 29 Dislike
會羨慕啲人有女扑,但唔會羨慕比人打
次次出事
Cctoy:xx淨係識xxxxx
你又知人地有冇跟?跟咗佢就一定唔會跳?
呢啲冇腦言論都有千幾人支持都低鳩能
全世界工種都係社畜
淨係你哋啲保安文員仔最有工作熱誠
又話要自殺5年啦找數未呀
屌,好撚on9
窮人生仔正仆街其實唔係因為冇錢,係思維問題

仔女想學下嘢補習就冇錢
但自己又有錢食煙同賭馬

以前一盒$50,假如佢一日一包
$50*30日,每個月就$1500
兩公婆都咁樣的話就$3000
其實難告,首先要當事人指控,當然學校見到太多明顯傷痕都要上報啦,但換句說話,姐係傷痕唔明顯嘅話學校采你有味

站喺個仔嘅角度,由細都係咁會好絕望,又驚搞大咗自己會冇屋企番,老豆老母會更憎佢,細個唔會識諗脫離原生家庭

呢啲情況最好捱到十八歲出嚟做嘢,再搵財仔借幾萬蚊自己搵日無聲無息搬走,每月還財仔都好過喺度留每日俾佢哋搾乾,所有野都要事先斬纜唔好俾佢哋搵到你,btw學校同屋企人唔會教你啲咁嘅嘢,啲同齡fd又唔會識咁諗
哭能咗
而家啲細路其實好識諗
都15歲,點解唔還拖打柒返嗰兩個仆街?之後老死不相往來
兩樣嘢係唔同唔可以比較,資本主義社會係一定有窮人,家暴係可以透過教育文化宣傳介入等等手法預防,及早發現杜絕事件。資本主義本來地存在窮人同有錢,除非唔係資本主義,社會福利國家都係行緊資本主義,但都可以透過唔同手法避免住籠屋依種情況發生。
壞人永遠都係遲死,希望佢父母如果真係咁仆街嘅,長命百歲,百病纏身,日日都係極度痛苦嘅罪疚感同被人指責下度過
打下就跳樓,華人一早滅族,心靈咁脆弱,而加唔死第日都死
咩時代,仲有父母日日打仔女的?功課問題定咩事先?
生仔真係要考牌, rip
祝佢下世可以隨便買好多好多玩具、唔駛再畀人打, 唔駛再15歲送外賣
唔知真假,但睇到就覺得慘
見到threads 仲有人悼念佢我又想喊
耶撚名嚟,應該係父母都信基督教啦,但係兩公婆賤到日日打自己個仔,佢地個人格咁衰,信咩教都冇用
祝你全家自殺死啊屌你老母
講埋啲閪嘢
I feel so sorry for him
願你再沒有痛苦.......
逼到個仔自殺
有無可能入到誤殺?
KPI

社工係一份工

真心幫人果啲叫痴線佬,唔專業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞