早兩日元朗跳樓嗰位15歲小朋友,原來佢父母日日都打佢

495 回覆
858 Like 29 Dislike
老師咪又係一撚樣 照書直說 有料既細佬都係靠補習 冇料既都廢事理
睇你老婆俾人屌?
咩叫捱過左一定係成功人士
捱左唔代表你就之後會成功
捱過苦同你之後可以捱更多苦努力
兩者係冇關係
未捱過苦就等於唔成功?
屌你都傻嘅
呢啲咁嘅說話係上一代啲垃圾廢老所認為
利,細個捱過苦 而家亦唔係成功人士
就係捱過苦之後先唔想再捱再付出百分之二百嘅努力因為唔想再繼續要捱苦
係,遇到正常既社工老師真係要運氣,都係嗰句求人不如求己
重刷人生成功值得開心
佢地會係自己個圈子入面 覺得自己高人一等 見佢地對下面班人個咀臉 真係好撚嘔心 試過見過一個社工做野廢到都唔點講好 就多口問其他人點解唔炒佢 點知佢地話唔會炒 因為炒人好麻煩 要寫好多野去解釋 我心諗屌咁同養一大班廢人有分別 做又36唔做36
呼籲全香港基督徒馬上對全港家長發動十字軍征伐!以揚耶穌基督之名於天下!
唔好話abuse 童年時父母成日發脾氣 屌你
其實對你係性格方面已經好大影響
我完全明白,細個經歷到呢啲野
係正常家庭大既人應該唔會明
細細個就要諗去死 係真係好唔開心好難過好灰好絕望先會

其實我去到20歲都仲會怪佢
但之後同朋友傾計 有個朋友話唔好再怪佢
冇人係完美 佢可能已經做到最好架呢
我聽個下覺得好un耳覺得你根本唔明

但慢慢諗深一層我接受左 冇人係完美
大大下發覺我自己都唔係好好 我都唔係完美
就怪少左佢
這是個好主意
咁靚仔食好西又衝出黎?
難做嘅嘢就
可能佢計過日子 你係佢同前男友生既
你既存在就係佢出軌既證據 所以見到你就覺得督眼督鼻
佢依加對你好D 話過左去唔好諗 可能係佢睇淡左 同埋過左咁多年你老豆都冇懷疑過 咁應該一世都唔會穿煲

通常D劇情都係咁
咁你而家下面咪會深左
咁都要處理,其實一有家暴case就要同社署report,只要地區社工佢哋唔做家訪就不斷可以還未發現有呢個case就唔開。
有社工幫手會快勁多
呢套戲真係睇到喊曬
我已經沖左我老豆D骨灰落馬桶
絲打可以考慮下
落地獄了
我有問過我係咪你生 佢話係

你個答案又好似好make sense.......
我從來諗唔到呢點……
我同我細妹唔太似樣

搞到我想同我老豆驗dna
咩叫深左
咁衰我做唔出因為佢而家對我算唔錯
你老豆點對你搞到你咁樣
你唔明就算
唯一可以答到呢個問題真係只有你自己同你老竇驗不過你可能要做定心理準備就係如果個答案係yes or no你會點做姐btw相處咗咁多年同埋你都大個曬有自力更生嘅能力,無論個答案係點我諗普遍嘅人都會繼續照舊生活落去啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞