早兩日元朗跳樓嗰位15歲小朋友,原來佢父母日日都打佢

495 回覆
860 Like 29 Dislike
唔記得邊度睇到啲台灣人講返自己細個駁返自己老竇老母轉頭,將佢哋同人哋嗰啲老竇老母比。

咁人哋啲老竇老母放假會帶佢出去日本同歐洲旅行,你有冇呀?人哋啲老竇老母唔係醫生就係律師,你係唔係啊?

嗰陣佢哋老竇老母就冇聲出,之後亦都唔敢再將個細路同人哋比
之前有對大陸父母見係女就遺棄,個女俾鬼佬收養咗屋企有錢又攞咗奧運獎牌就即刻同傳媒講話想搵返個女。
跟住個女冇撚理到佢哋
祝細路下世生於有愛溫暖幸福之家
俾著我會讀好啲書做好啲功課
畢業返工出第一份糧即刻搬走
RIP
連身邊啲FD都知咁應該真係打得好勁
我都係由細到大 老豆打大嘅人
但我好彩啲 老母會幫手擋 次次擋完我老母仲傷過我
都有試過跳樓 但可惜懼高 望落去嗰下已經淆底鳩縮
我成日都話。
點解覺得兩張N卡會合到一張SSR。

我始終覺得一個開心童年,同理一個正常的人格成長,其實先係對個小朋友最大幫助。
早兩日一班五毛衝出來話事主玩極限運動
屌你老母禽獸父母正畜生
邊撚到一樣
呢個係家庭問題
胖貓係比臭閪呃
因為家陣d 社工都係班貪錢同普通人岀身 會眼紅人地
有啲靚仔個樣真係好撚嬲打
其實走都係勇氣
點解要諗在生嘅人
點解唔諗吓佢諗埋在生嘅人都要選擇走佢面對緊嘅嘢有幾大
的確冇錯。

但係一旦“打錯人”個仔就係咁先
等於可能同一種病,你20歲可以做手術,唔通90歲一樣開刀用同樣方法醫。個病人受唔到死左嚮手術枱就係佢渣咩.....
早啲認清一個人都好
靠自己冇煩惱
一年幾單捅死老豆老母唔係冇原因
你講加拿大游水嗰個?
有人搵佢認親咩
有冇新聞睇睇
打仔都難審,社工狗食屎大
兄妹/姊弟扑嘢都家庭事啦
一將功成萬骨枯.....
應該係葛咸城
其實真係唔好講話畀人打,就算小朋友成日畀人鬧其實都會打擊個小朋友嘅自信心。

表面上好似冇乜嘢,但係可能大過咗都係變成一啲唯唯諾諾,人哋話乜就乜,唔係好識set boundary嘅人。

如果好多時父母唔係打就鬧,冇去正視返個小朋友行為背後有情緒咩問題,久而久之,佢哋就會否定自己情緒,學識唔顯露出嚟。但係唔等於個問題已經解決咗。
咩原因咁憎你但咁錫你阿妹,我真係好好奇
會搞到個細路有咩都唔敢出聲,覺得冇人會幫自己。
辛苦巴打了
巴打要珍惜老母
希望可以唔打我
一個咁簡單嘅願望都實現唔到
仆街父母
講兩句叫跳樓咪就係你依啲撚樣搞出黎囉 屌你老母
你噏乜鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞