梁小龍評周星馳功夫水平:如果輸給他,老子白學功夫幾十年

203 回覆
6 Like 190 Dislike
呢個睇過
另一單黎
係, 林正英嗰單唔係絆低李小龍嗰單, re 得差。
你覺學左幾十年都打唔嬴就收檔啦, 有咩好認屎認屁
師兄真猛,第一次見人話佢花拳繡腿
白撚痴
佢以前幾fit
少林武僧打到佢出屎
陳惠敏仲抽得
又唔係咁講 星爺真係學左功夫好多年
大陸又好鍾意討論邊個動作影星好打
所以先引伸咗呢個話題
好似嗰個釋延能 訪問串到話甄子丹樊少皇 冇一個人夠佢打 其實都係想catch個話題
唔好講飛機大炮
呢個世界有槍,一槍射落去乜都死

問題係
你支槍係邊?
90年代初期梁小龍係香港酒店露天停車場一打三送兩個入院
個單我都聽過,不過聽邊個明星講,其實係偷襲嘅,大家未擺好架步就出手偷襲李,激到李追住佢嚟打
真,7步之內槍未出,我拳已到
我唔知陳惠敏有幾抽得。
聽佢自己上youtube吹, 舊時喺灣仔“打鬼佬”, 係喺酒吧做睇場揼D醉貓, 仲要係偷襲, 即係sorry sorry 之後爆人樽嗰D。 咁都算抽得就通街D古惑仔都抽得啦。
打擂台嗰鑊, 識睇拳就知佢贏得有D付碌/唔清唔楚。 佢根本唔識接底掃, 俾個日本仔掃到屎忽對住人 (因為痛, 想缩, 所以屎忽對住人), 個日本仔掃多幾腳佢已經會棄權, 忽然唔知點解嗰日本仔個頭就撞咗落佢拳頭度就訓低咗 。 呢D表演賽唔好咁認真
7步時間夠買槍,定出槍牌
講咩有刀槍所以功夫無用咪又係空口講白話
幻想自己隨時有刀槍係身
同幻想自己識九陰真經無乜分別
佢對拳好似比警察register 左做weapon
不過以前個年代係無知d
信唔出奇
李家鼎好似講過
最近有傳劉家傑死訊 有網民話李家超啲英文功力不及劉家傑一半 呢個網民咪一樣白痴 根本唔可以比較 比較就等於侮辱
整跌李小龍嗰單 主角係石堅
嗰條訪問仲有講李教佢用直拳打拳擊波
但石堅打橫用劈拳打
李小龍勁小氣
大隻佬? 照你咁講D泰拳佬咁鋼條全部都唔夠bodybuilder打
分到power同strength再講啦

仲有藝高人膽大,所謂一膽唔係純粹唔怕死就一定打贏
功夫係用嚟表演,唔係真打的
打咁大份力架有季軍算係咁啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞