梁小龍評周星馳功夫水平:如果輸給他,老子白學功夫幾十年

203 回覆
6 Like 190 Dislike
弱智仔
公道講 周鍾意扮李小龍啫 無claim過自己好打
佢後生有去學功夫
一街都飛機大炮仲講功夫
義和團咩屌你老母
近來成堆人走出來講星爺拎流量
成龍同李小龍 操到d肌肉
都叫有練過野
梁小龍肥腫難分 同我講好打
成龍嗰啲係跟于占元學京劇北派舞台功夫。完全係表演用。好睇唔打得。即係得個樣。後來佢可能學咗啲拳腳功夫就不得而知。好似李連杰,都係得個樣㗎咋。
on9 gym撚假肌肉

又吹
國術佬收皮啦
練幾廿年都唔夠人地boxing練半年
1965 _ Bruce Lee - Interview
https://www.youtube.com/watch?v=Jv0qjWsXgP8
周比利本身好似拳王黎
佢參加過好多比賽,係拿過冠軍同其他名次,以前有專門講功夫既雜誌,有專題介紹過梁小龍係全港空手道冠軍仲有相,不過好多資料都失傳了
咁你繼續去 做乜撚野大做乜撚野強 啦

梁小龍係答得唔得體, 但佢拍武打片同做武術指導幾十年, 洪金寶都話佢好打, 而周星馳演藝成就雖然高過梁小龍好多, 但真打唔會打過得佢。
以前跟過某武打前輩做野
話當年洪金寶話李小龍d腳睇得唔打得,李小龍叫佢企定試一腳就知,洪金寶就企定定話驚都未驚過,點知一個側串洪金寶雙腳抽起左一下,之後向後退左4、5步仲踩爛埋個花盆
之後洪金寶就好專重李小龍
點解會同周星馳比功夫水平
問嘅on9 認真答嘅都係on9
梁小龍唔係單純國術佬, 又有練唔同格鬥技, 在香港攞過自由搏擊同空手道比賽好多獎, 包括冠亞季軍。

依家老左冇得講, 佢後生時真係打得, 唔係比賽, 係去果欄同十幾人開片打爛仔交果種。
boxing佬去到打爛仔交先至係收皮。
大陸記者根本就專登set呢啲問題黎引人睇, 梁小龍中左trap俾人笑, 佢梗係唔會理。
王晶教
洪金寶自己都講過。
唔係
之前有一排大陸吹到好勁
話周星馳其實好揪過李連杰個D武打巨星
話佢只係低調冇show出黎
都係D飛機片定抖音之類既野
你不如睇返星星同學會洪金寶個集啦
細節位全部都唔同
做乜鳩又多個人出嚟消費周星馳
梁小龍係好打 咁周星馳都唔係學武功
你有你好打 佢有佢拍戲 有咩衝突呀又
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞