原來ios18更新咗零件鎖id

275 回覆
1025 Like 7 Dislike
我就用an機。但聽好多人講,佢地用iPhone,主要原因係An機有好多問題,其中一點係故障率高,拎去整就每次都話你燒底板。
點解
黐撚線
話你聽主要原因:

有時候可能係主板某一兩個點壞,要續個點測電壓,無電到/電壓過高,就知咩部件壞,可以單一個電容咁換無問題,華強北大把人識整,但幫你整返好都係賺你三幾十蚊咁,但咁點搵錢,咁梗係成個換啦

關鍵係,香港啲手機師傅邊識咁整,一陣整壞多兩錢重咪賠撚死,所以係咪都話壞主板,插插除除嘅手工野只要有youtube就識啦
black live matter
蟔無得搶野
點生存
你之前講嘅係緊賊贓喎,繼續兜
唔係乜嘢新科技,hp printer 既toner 都有
條友連Apple最早推type C都唔知

話Type C係垃圾android先用,唔知佢部 iPad Pro係咪搵人改做lightning

[月經] iOS集中討論區 (122) 傳iOS 14 永續 SE/6S
https://lih.kg/odLcppX
#137 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
見到手指公啲腳甲就想嘔....
冇兜過
鎖完嘅賊贓咪又係鎖零件
安全性德政有咩問題?
其實最好連POS 機都係咁
少好多盜用
換個screen都要跟ID, 咁副廠screen又點唔安全法?裝落去會爆炸?
原來係假AirPods
冇左
即係換過MON 唔可以升IOS 18?
垃圾iphone 屌你老母
0元購機都俾你買到
換Srceen要拆番粒原裝driver 換上去
賣個刻就要你洗左部機佢
張相個個明顯係用緊偷返黎嘅mon

呢個鎖得好
入面有粒security/id ic 去check 唔同parts 嘅serial number
唔match咪唔functions再出warnings

咪姐係成本高左
出去換mon貴左
逼你番apple換
我知個機制,我要問爛果點解要整個device id去阻止人地用副廠零件
唔一定係唔識
而係整幾個鐘淨係收得你幾舊水
收貴個客又覺得唔岩數
所以咪一律壞板
甩塊舊板換塊新10靚分鐘幫你搞掂
又唔驚整完塊板轉頭唔夠兩日返修
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞