[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (45)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
咁 ww 技術係好 但係佢喺國際賽 節奏咁快 就顯得佢轉數慢
anson 勝在靈活 有速率
現代足球都係速率行先
佢嗰啲唔係轉數慢,佢嘅類型本身就唔係會扭波過人而係比波走位要人同佢配合

咁你諗下港隊邊個有咁嘅技術走位配合到佢,而加有祖連奴都叫好啲,你睇對上嗰場入嗰球就係佢同ww兩個玩哂
仲記得之前ww有個訪問講安爸啱啱上任無耐嗰陣私下同佢講過如果早幾年識佢已經帶左佢去歐洲
依家後生嗰批中前場都多技術型
【朱寶恩加盟傑志女子隊】

傑志宣佈,女子隊獲港腳朱寶恩加盟,她將會穿上5號球衣。

19歲的朱寶恩司職前鋒,身高達1.81米。她於公民出道,今年年初轉投中甲球隊佛山皓搏。今個球季她決定回港,並加盟傑志。

朱寶恩表示:「經過在國內的職業足球體驗後,想再繼續進步,希望加盟傑志能有更大的挑戰。另外,我也希望跟張煒琪學習。」

朱寶恩已完成註冊,能夠在周六(14日)的賽馬會女子足球聯賽(甲組)揭幕戰對港會的賽事上陣。
問題係有啲技術嗰班(jesse,少爺)都係要波到腳,無邊個係肯走位同一腳彈

睇fuji嗰場後場猜波夠膽死全部企喺度唔郁等波到
Anson 射波同斬波果種技術全港應該冇幾個。
但係佢出名射術一般斬波就真係勁
咁佢at least 對住傑理都要有尋晚個表現先得
Jesse喺東方都係咁

反而呢兩場港隊佢踢後一格,其實防守都唔好,係勝在勤力走動
可能今場射果球都係半斬波形式
而家傑志廢咗好多,唔洗用嚟做標準
現階段Anson轉數唔會快過ww 啦
尋晚個隊北區黎 唔洗過份打J
早10年 唔係斷年
睇佢熱身,今季好似好左
如果港隊雙中場係全盛肥軒同ww 咁就咩組織都玩到
同埋大埔
琴晚Jojo都撚暴幾生撚唔贏嘅簡嘉亨
Anson比較鍾意上腳推
WW係cool波型唔同踢法
好似grad左?
可以專心踢波
起碼佢射姿,協調性,身體平衡依啲根基夠好,唔似有啲人係真係格硬掘個波出去,肯苦練下應該可以有好大進步
東方有馬高斯fat gor幫佢補位輕鬆好多
港隊中場有Philip/ ww企到最前
佢就要做補位個個
仲有一年
大埔買出咗幾百張明天預售
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞