[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (45)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
體育專員黃德森辭職 未能完成三年合約

小霍 上呀!
歐冲大哥果然唔會令人失望
isco
廉頗老矣,都要人接班
Muller咁後上中場
丹尼爾今場有1球進帳,他稱讚雖然球隊因應部分球員早前出戰國際賽,作出輪換,但其他隊友都能發揮作用,助球隊大勝:「我覺得球隊陣容深度絕對唔失禮,雖然有啲球員平時比較少踢正選,但今場出到嚟都踢得好好,希望大家保持到呢個表現。」

東方下周將會出戰「亞冠盃2」,作客FC悉尼,丹尼爾盼全隊上下一心,奮戰到底:「雖然FC悉尼實力好強,但教練團已經為呢場波做足準備,有信心只要踢出部署,話唔定可以有分落袋!」

北區主教練鮑家耀就坦言對球隊演出「一定唔收貨」:「今場本身想上半場守和東方,下半場先換主力去搏,但大家好唔集中,開波未夠20分鐘,就被對手頂入兩球,之後想追已經太難啦。」「鮑Sir」又提到,由於接下來的周日(15日)要應付對九龍城的聯賽,是役作出輪換,結果導致大敗,承認自己需負上責任。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20240912/bkn-20240912220033736-0912_00882_001.html
北區運動場幾多人先扯旗
今日惟一敗筆係冇出Andy
有冇人知點解車校今年唔搞乙組
Muller唔慢啦
2018年中甲最後一輪,深圳賽前給原本無欲無求的梅州開了一筆重獎去阻擊浙江隊。那場球三軍用命的梅州成功阻擊了浙江,拿到中超資格的深足也信守承諾兌現了第三方獎金,這其中有一部分進了俱樂部高層個人腰包,這就是梅州前任高層最開始被帶走的原因(至於在裡面有沒有交代其他事情,另當別論)。

最開始梅州前任高層也是認為,在球隊把浙江給阻擊掉的情況下,他收深圳開出的第三方獎金並沒有牽扯到假球,賭球,他不想吐。但最終梅州前任高層,還是把自己收的第三方獎金吐出來以後,恢復自由,回家養老

2018年梅州有傑仔
剛結束港隊行程後即交出入球,「宇曦」表示相當開心,但直言自己於斐濟三角賽的上陣較少,所以認為狀態上未完全進入比賽節奏:「頭先我60幾分鐘已經畀人換走咗,自己都知道體能上唔太支撐到,季初自己個狀態仲未提升到最佳,依家唔算係完全fit嘅,所以球隊嘅體能教練安排咗啲訓練計劃畀我,希望之後可以喺體能方面再提升。」

港隊將於10月進行兩場國隊友誼賽,周四(12日)公布51人初選名單,吳宇曦對於自己再度獲召,表示會期待繼續為港隊披甲上陣:「暫時短期目標就係想喺球會繼續爭取出場時間,爭取好表現,希望可以keep住入香港隊名單。」

港超聯 吳宇曦再獲召 爭上陣盼為球隊建功
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20240912/bkn-20240912230409256-0912_00882_001.html
中中 左右腳 港隊要人呀
樂仔得一個 但是踢3中場即係仲要兩件
會變中國隊全部一撚樣踢法
仲未有精華睇 東網YouTube 慢到
再次證明狼狗有撚病,死出潘廢,死放祖連奴喺左邊
希望至少去到黃威水平啦
多謝支持東方第五中堅Andy
今季佢剪咗頭髮
佢踢中場反而覺得佢唔慢
同埋做唔少dirty work
https://www.youtube.com/watch?v=F_x_3jS0jzo

巴科爾球入波,文文中間有冇hi到?
有嘅話吳雨就冇咗個A
補選球員出得多過本身入咗選嘅球員
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞