[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (45)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
即將係列支Assemble既天皇包唔包埋佢?
其實歐沖破咗日職最長不上陣記錄未?
對於未能入選港隊最新的51人名單,梁冠聰承認感到失望,但認為不可強求:「盡自己嘅能力,盡自己嘅表現,而家一仔同孫銘,的而且確喺高水平、好穩定嘅表現,亦都開心香港隊有兩位咁頂級嘅球員喺呢個位置上面。」

對於取得兩個助攻,梁冠聰在賽後向《獨媒》表示不太驚喜,指東方去季成績不錯,今季希望能至少達到去季的水平,並已為自己定下目標。

「大佬」提到,希望今季能好好享受比賽:「對於我嚟講,近呢幾年喺球隊角色,希望可以扶持年輕人,見到佢哋慢慢成長,但佢哋都仲係未成氣候,希望可以喺呢個角色做好。當Chino 需要我嘅時候,就好好享受場上每一分鐘。咁多年嘅努力,終於可以享受吓。」

鮑家耀對球隊表現「唔收貨」 嘆部分球員心態、技術不足

均業北區主教練鮑家耀表明,對球隊表現「唔收貨」,尤其在上半場初段連失兩球,令己隊陷入苦戰:「本來希望上半場守和對方,下半場先出返啲主力。因為禮拜日有場波,所以都要輪換。」

他又指部分球員突然獲得正選機會,但心態、技術卻不足,令球隊「好困難」,「尤其是上半場停個波都停唔到」,在換入羅曉聰、肯迪才稍有改善,希望球員盡快恢復信心。北區周日將在主場迎戰升班馬九龍城。

另外,港超聯正值開季之初,有部分記者仍未領取新球季的記者證,足總將餘下記者證送到旺角大球場,但有足總職員態度惡劣,竟一度拒絕記者領取。

【港超聯】東方大勝北區 梁冠聰貢獻兩個助攻
https://bit.ly/3ZmdT0X
另外,港超聯正值開季之初,有部分記者仍未領取新球季的記者證,足總將餘下記者證送到旺角大球場,但有足總職員態度惡劣,竟一度拒絕記者領取

屌 咩料呀
今場有幾多人入場?
係咪體壹呢啲前蘋果系先
係就好行唔送
足總將餘下記者證送到旺角大球場,但有足總職員態度惡劣,竟一度拒絕記者領取。
入場人數768人,購票人數509人,門券收入港幣$ 27,160元正。
7xx
希望今季都keep到呢個人數
歐沖係做乜事
充數職員
懷疑係狂燥阿伯
比假希望粉絲
歐沖大哥一直都很樂觀
https://www.facebook.com/share/p/UtJWmnhLjB7uE85M/
我覺得啦因中華足協想要把陣容隱藏好,因為目前人才齊齊不小心讓全世界國家隊足協教練團知道我們陣容久功虧一簣了,不安排國內友誼賽,國際友誼賽跟移地訓練主要是要湊合新陣容所以名字叫做ID CAMP備戰東亞盃跟亞洲盃資格賽第三輪
足協真的是別有用心呀別出心裁省經費不願看的國家隊球員舟車勞頓過度疲勞 用心良苦 全世界足協多學習
全世界足協模範楷模連日本足協韓國足協都要望塵莫及
足協真的很棒 前無古人後無來者史上最強一屆足協理事會
因為🈶魔法🪄魔法可以戰勝一切拿到東亞杯足球賽門票跟重返亞洲盃足球賽⚽️。
各位全台球迷朋友要相信足協 成人國家隊教練團成員跟魔法 我們一定可以在創造世界排名巔峰邁向百名的
相信魔法得永生。
HANE SOUL HAVE GOAL AND WIN THREE POINTS
兼六園散下心姐
威哥接班人
比我預期中少
Lm
Give me 500
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞