彭定康偕200港人倫敦慶80大壽 嘆蛋撻鬼馬笑言:唔好話我老婆知

145 回覆
585 Like 13 Dislike
咁多回覆因負評過多而屏蔽
lm
其實佢真係好勁呀 四十幾歲做到呢個位 仲要轉數好快串到班友谷爆春袋 搞到佢哋好嬲又唔識點回應
真心識做下show
唔似果d生意好啊
我地呢邊都有 生意好呀
其中一樣就係會收請願信。
唔理之後跟得好唔好,港英政府門面嘢做得好足。
而事後佢哋真係會跟進同改善。

有時有記性都幾慘。
會比較以前洋人睇場果陣幾好,同而家畜生當道有幾差。
天時地利人和。

黃皮俾洋人管其實係最優秀組合。
洋人會隔走哂黃皮啲劣根性,淨係保留啲好嘅特質同文化。
改良左嘅黃皮識行識走,洋人就建立一個完善嘅社會同司法系統,等你班友自己發揚光大。
Run順左之後佢哋只要定好大方向就得,唔洗嘢嘢micro manage.

加埋果時半個世界仲係冷戰緊。成個亞洲得日本同香港用得。你果陣真係想唔發都好難。
無獨有偶呢兩個地方都係受過洋人恩惠。

好老實假如97無淪陷,香港都未必可以好似8-90年代咁恆。但係一定一定唔會柒撚到而家咁樣。
咁又唔好咁癲。。
日本即使泡沫爆破都仲係世界第二大經濟體。而且避開左中等收入陷阱,即使衰退佢經濟實力其實都好雄厚。

佢脫亞入歐左咁多年,仲要係重工同科技大國,就算全盛時期嘅香港都只係喺好少嘅領域可以同佢平起平坐。

話當年日本見唔到香港車尾燈呢個真係好痴線。
比較關心佢個女近況
今時今日,佢哋有一日唔諗計攪鳩我哋啲賤民已經還得神落
你個名無改錯
手joke, 19年你做緊咩死傻9
肥彭不要老
命水黎既,香港個百年撞岩世界好多地方太亂
而佢又相對太平,錢同人又走晒入黎
講真唔發都難
永遠的港督,we miss you
彭彭
彭定康寄語港人不要對中共心存幻想

重中之重
我又諗起倪匡
倪匡話晒係中國人
連鬼佬肥彭都咁講 唉!
直情富可敵國, 你睇下香港同中國96年外匯儲備, 大家都係一千億
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞