日本買 iPhone 16

339 回覆
21 Like 107 Dislike
成日話香港機可以用 AI的傻閪 ,11 月 Trump 上返台,一定即刻封鎖中國同香港用 AI,你用日本機台灣機都有機會係香港用 VPN 用到AI 。

香港大陸機機有特定 Part Number ,11 月後制裁加辣 Apple 一個制就封死晒香港中國機無得用 AI…
我覺得唔多make sense,不過要出時先知
可能價錢,Yen平d
首先要上到台
為左個功能要領域展開?
好大機會跟GPS鎖咗
如果跟sim卡
咁係咪用wifi就用到chatgpt啊?
屌低能,我夠知Apple可以改做Android啦
一開機就冇保養, 呢個先至係重點
定喺跟Apple ID ?
因為未release 係無人知係咪真係買外國機係會用到AI. Apple 係可以有好幾個手段做checking, 由最溫和到最辣係咁排

1. 只check ip, 呢個就咁vpn 攪到.
2. check IP + check 機內嘅sim 係邊個國家. 呢個要熄5G 或者蜢張sim 出黎再vpn 先掂
3. check ip + check 機內嘅sim 係邊個國家 + check apple ID 係邊個國家. 呢個你直頭login 部iphone 都要用另一個ID 先掂.
4. EU apple store 個隻check 法, 乜撚都check, 仲要每一段時間你physical gps 唔係個個地點自動cut. 呢個係無撚得玩嘅.
俾我就台版機場退稅 有咩事就返台北apple care
問題係香港人成日都返鄉下
咁計買日版不如買台版
咁插英國SIM就用到chatgpt?
所以根本要唔比你用大把方法你買乜日版台版都無用,定係啲先達狗出黎開post踩低個港版回收價自己諗
日本痴漢太多,香港正常人比較多
咁你偷影抵比人拉啦
點解會上唔到台?
咁咪要長開gps?
唔使,唔知點解佢跟到
esim 重要d

諗緊台版
英國sim卡喺香港用到?
因為輸硬
屌你老母我依家covid 炭疽定係伊波拉?

影相啫, 防防防, 有病咩依家
日本ip 先有聲
買 i16 係因為有影相掣 方便影相
屌你 有聲嘅話本末倒置
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞