日本買 iPhone 16

339 回覆
21 Like 107 Dislike
apple 只係用chatgpt加強siri 功能,屬於可選式設計,姐係用戶唔開就連唔到去chatgpt,就算無左呢個option,apple 自己model依然可以做到整合內容功能,只不過可能無chatgpt咁多元
有冇chatgpt冇咩所謂
但唔可以有百度
有冇試過日本IR
網上報導

不過蘋果粉絲要留意,蘋果的Apple Intelligence其實有兩個層次的AI功能,基本AI功能(如撰文、虛擬電郵回應、尋找相片等)只是使用蘋果內置的Apple Intelligence軟件及手機中央處理器去處理;但若要解決較複雜的問題或工作時,iPhone會把任務透過特定的蘋果伺服器,交予更高一級的人工智能系統如ChatGPT處理。

但由於香港及中國形同受到美國的「AI制裁」,現時在兩地理論上均不能使用ChatGPT(除非使用VPN等方法避開地區封鎖),故蘋果據報正尋求與內地科技巨頭合作,在中港使用內地的AI模型,蘋果考慮中的合作夥伴包括百度。簡而言之,港版iPhone雖然應可使用到基本版的Apple Intelligence功能,但應該無法如美版iPhone一樣應用到美國的ChatGPT。

Text by BusinessFocus Editorial
首先你要肯定deep state 會比侵侵上?
好似上大陸咁
用roaming data 咪返自己國家再出公海咪用到ChatGPT
用Local WiFi 出HK. ISP 咪block 左ChatGPT lir
如果係咁都幾大鑊,公幹長居,留學生交換生呢啲要居留以年計既外國人,叫佢地用roaming 上chatgpt唔現實,唔止電話,連電腦都用唔到chatgpt會好影響工作同學業,最後就係搞到冇外國人嚟香港。
台版band少啲,日/加最齊
JP

HK

香港多左 5G NR 果度既

呢個先係香港model 香港唔會有mmwave
你應該係睇緊美版
中港澳 Model 係 A3294 同 A3297

睇依度最準
https://www.apple.com/iphone/cellular/
影相有聲真係咁緊要?
日本IR係幾點
下個月去幾日想搏下
美國比日本
多 mmWare
少 4G FDD 11 21

台灣比日本
5G/4G 少 FDD 14 29 71

香港比台灣
5G/4G再少 TDD 53

其實分別唔大

多謝解答
雖然唔知係乜

有冇巴打係日本訂左
有無乜要注意 https://www.apple.com/jp/iphone-16-pro/
呢個表幾好, 有冇邊個網睇到哂呢堆LIST?
個表咪係官網度cap出黎
台版好似幾正, 雖然冇mmwave
要搵代購
你應該買錯咗華為
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞