[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (44)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
市民巴
曾以行、子彈
打海地咪算打咩列支
陳頌文
多謝支持J_Harden
Connor Pain, 聶凌峰
天樂,Harrison,Keller
輸咗既話市民爸帶隊上雲南維權?
咁都應該係主approve人啦
唔通係早晨蛇
早排先全城吹奏安蛇人脈 (雖然證實咗唔係)
對完斐濟之後風向就轉晒
要飛過去對列支呢單嘢都係
由足總終於做到嘢變到底又做乜撚嘢只需要一場波
早兩個禮拜one two先出咗篇文講呢場波係點樣約成….
個白卡佬又上水扮insider

Em彬=Ben哥
香港人輕鬆啲
夏志明 - 韋斯咸media team
荷蘭名宿呢
有得去嗰陣就屌約隊咁勁既做咩
無得去就話無新鮮感 黎黎去去都係嗰幾隊
而家港隊去歐洲見識吓都好呀
0-3
我唔明點解約列支咁值得屌

如果你話個分數問題,贏得3分幾,輸扣6.75分,好唔化算
如果你話個分數低估列支,覺得列支實力勁過佢個分
咁我建議你將列支當做飛仔2.0
飛仔有1038分,高過列支嗰827好L多
輸比列支會扣多過輸比飛仔1.896分
咁係咩概念呢?
如果你嘅眼光擺喺保Pot 2嘅角度
呢個差距係可以忽略不計
我將香港未來4場比賽嘅所有81種可能計晒出黎
發現列支即使係827分,定係1038分,個結果基本上冇乜分別
一樣係有31種可能有1018分以上(即使小坡坡全勝都追唔到)
一樣係有19種可能保證有1014分(小坡坡1勝1和)
一樣係有16種可能保證到有1009分(小坡坡全和)
一樣係有10種可能係1004分以上(高過馬爾代夫)
唯一有分別嘅係最差嗰5種結果,如果列支得827分,咁就會低過台灣+10分,而如果列支有1038分,咁就只有最差嗰一個可能性(即係4場全敗)低過台灣+10分
但如果香港淪落到要同台灣鬥嘅時候,咁其實都九成九喺Pot 3

所以我覺得其實約列支同約飛仔本質上冇乜太大分別
去幾乎冇去過嘅地方,打幾乎冇打過嘅對手,志在累積經驗同開拓眼界,對於我哋觀眾黎講又有新鮮感,呢啲都係周邊國家比唔到嘅好處
而所謂分數上嘅洩底其實都只係數字上嘅事情,對大局冇影響
如果心入面接受唔到嘅話,到時可以上FIFA RANKING個網,然後用F12將列支個分改做飛仔個分,咁列支就會由800分弱隊變成1000分強隊

眼界同經驗比Pot 2重要 骨幹成員仲可以Top Fit咁去爭後一屆亞洲盃決賽周
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞