[高達扭蛋/盒蛋討論區 21] MSE / FW# / G FRAME / MJG / SDFC / NX etc

196 回覆
1 Like 0 Dislike
唯有咁睇,希望下年真係俾返少少誠意
依家更期同材料已經縮水,ex唔係人人買都可以話另計
通販真係擺少少心機啦
隔離fw真係睇得出好想keep人,成日搞投票同再販
呢邊真係唔識形容好似錢多唔憂無客咁
FW站尼完全無興趣
係,其實MSE真係唔難做
人氣都算有,死忠又真係好死忠
如果因為成本問題,佢通販加價我諗都大部份人接受到
好過佢啲膠軟到阿媽都唔認得
通販每粒加價都好過玩AB set
出多啲量產機先係王道
同埋現在啲ex和通販啲機無咩聯動或者關係
如果多啲關連的話可能會吸引多啲人買ex
屌佢出完rf,ij就出隻毁滅俾人玩下啦
好多IP都畀mse漠視…
W系列,唔知佢想藏招藏到幾時
btw,唔知佢今次隻Ex高達賣得好唔好,見網上無咩人講
隻自護食水太深。。。
買左高達 唔通唔買自護?
但成千蚊 仲要咁少配件
對比銀雷真係好唔抵
我覺得 自護 同 高達 都食水太深其實精神渣上到5xx都幾貴
自護 600就合理
高達咁少配件,3xx頂盡
我心理價格已經追唔上Mse ex定價
最初買gp03大雪櫃以為好貴 依家睇返新出啲ex原來大雪櫃都幾低屌
同完美自護比 就係

我宜家都係等GK好過

通販質素差到 有D機連擺POSE都有問題會爛
以前會覺得D關節好緊 因為D膠足料 大脾個窿迫入去都夾得緊
宜家大部分關節 真係鬆到HIHI

玩EX既話 計出貨時間同質素 真係GK 仲好
起碼宜家GK Seed 4子有望
見到好多死貨
今朝聖域25劈到$60
現時點某D復刻彈$80~120
腥港通販彈SET入應該全世界最平
仲平過橙色黃色app都搞成咁
日本到底賣成點

玩高達扭蛋慘過做契弟
求大佬B通販加價、出密D同正常少少
舊EX又好少再販
舊EX有無邊幾隻正既可以入手?FA ZZ同SEED系列點睇?
ex當然要提銀雷
seed系可以買流星號和自由/正義
TR6幾型,不過太大隻
流星號又係太大隻,自由同正義睇下有無靚價先
流星 可以考慮最終戰咁 收埋2把劍大劍 比自由擺pose
或者 學d人自己改咁 整召喚變魔幻pose
紅迷power loader都值得買
其他line應該唔會出到

我唔知 量產個模 要求既技術 同gk差幾遠
但宜家GK 入門價降到咁低 (只要肯自己上色既話)

真心 通販狂出 同加價 我覺得係可以接受
不過一彈入面 有時唔係1隻豬頭骨 係6蛋 3隻豬頭骨
18 18.5 又係元祖 銀雷 垃圾車 垃圾車連拆骨既價值都冇
雖然量產機個D 換件裝都咁多人抽
但可唔可以出好少少 唔好淨係換色 分開2彈咁 比多把武器啦
GBO咁q多
連基色工房 1把gk uc武最cheap個d 十蚊有找 人地仲要有賺
反正bandai d槍 火箭炮 都係純黑色原膠
再販可以入手,係驚未必放出嚟
以size嚟講,流星號其實唔貴,有平set考慮入埋啦
到時先再諗下點擺pose,或者另外放當戰艦/MA咁
而家睇,流星號簡單係抵
其實自己上色,都幾治癒…
我都係因為mse玩多咗GK,反正mse出得咁慢,一隻GK慢慢整,又一個星期
扭咗架核戰機 屌佢老母啲接口鬆過閪 要落Blu tack
無知想問下聖域係指邊間?$60係跳樓價。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞