[高達扭蛋/盒蛋討論區 21] MSE / FW# / G FRAME / MJG / SDFC / NX etc

196 回覆
1 Like 0 Dislike
玩熟左先 初入坑
問多句 香港邊度買洗油既地方平?
上星期先喺街度買咗兩套返屋企
彈出彈入又返左去食玩部
去返扭蛋部OK??
水貨嚟
今日行終於到100set即入
入坑mse無耐 想試吓改關節 ggg關節改件好唔好用 見啲師兄話K05易斷
套19載具真心痴撚線成set都鬆到仆街
啲偷膠位多撚到,砌埋重高達一口氣食兩舊屎
載具買咗未砌
但重高好多人話正野嚟喎,有咩問題?
唔係掛
岩岩一舊水入左set
諗住換隻渣做zaku tank
笨大官網nx系列冇哂22年5月之前嘅商品資料??
開你呢條link正常了
想追隻幽靈
NX咁多系列,MSE係咪無機會跟
應該無
NX自己都死埋

美帝減息 日元仍然弱雞
扭蛋同盒蛋部鬥擠牙膏
G太郎只係扮工戰士 MSE通販QC甩皮甩骨

等3D Color Print再成熟多幾年
紋理問題少D 自己Print慢慢玩
nx系列本身定價唔高
但出出下變哂淨出龍神丸

搵一搵隻nx ghost炒到5舊幾 加多少少夠買隻r魂幻影v2
重高又係g狗啲短樁問題 佢只要整長少少/粗少少就可以實淨好多,通販撚狗都算,ex都係咁搞,我呢隻仲要一買就唔少手撕水口同自帶戰損,我屌那星
你改裝用應該影響唔大,但如果係想玩本體就
成架核心戰機鬆撚到一個點,外型唔差但真心唔值
成身勁多鏤空,啲接口唔知點解做大咗,搞到插唔實
老實講呢套真係差過以前5蚊個啲高達扭蛋唔撚明點解啲樁愈黎愈短
其實想問佢咁多接口位係想點玩
好似又合唔到體咁
佢本身mse系列係sell自由發揮,好似lego咁diy
所以預留好多3mm接口俾你玩
但依家唔好話改裝,連本體都鬆拋拋
當初第一次先到MSE真係驚為天人,扭蛋咁高質
我都係,由以前二頭身到十年前先知扭蛋都有關節
到上年入坑mse後追慢收想要個堆,睇到依家俾條友玩成咁真係
師兄遲入坑
上手K澤自從17彈開始玩1/2
喱度已經一堆人屌
EX43打後日日俾人問候祖宗18代

所以話除非K澤ver.2016返黎
唔係唔會有好轉

要睇問卷、選角、設計、成本控制、試模、品質控制、宣傳etc
乜都落手落腳把關先造就到MSE嘅成功

換轉係我都學G太郎是是但但交到功課就算
反正份糧一樣樣
重高達無咩問題,有少少缺點,但優點足夠
望返隻8舊水ga自護,重高算福音
真係幾鬆
純粹1舊水當支持下諗住自己補膠水搞返掂佢
如果佢出多啲企到MS嘅載具就好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞