警世:外賣平台Keeta勁pk,對步兵簡直當作地底泥

360 回覆
178 Like 703 Dislike
笑撚到仆街你外賣仔唔好諗咁多啦屌你有panda有袋鼠你自己要含淚做keeta 抵撚死啦講埋哂啲kam 野做乜
師兄,巴基都有部電單車啦
咁on9
下次踢單啦
唔壓榨下你地邊有咁多優惠劵同免運費
總之邊間平就用邊間 價錢上而家keeta屌打另外兩間
關我撚事 下轉送去屯門啦
唔好意思喎,我哋香港人係鍾意中英夾雜㗎喎,我哋係鍾意用英文譯音嘅pk,唔鍾意咪躝囉食屎哥基狗
而家唔係我作出嚟,係我根據香港語言學學會嘅標準。你哋就好似一班學生自己答錯題目而去逼個評分標準去遷就你。
英文夾雜係夾雜英文詞彙,唔係英文譯返廣東話。駁唔到就話自己鍾意就覺得拗贏
你自己去聯絡下香港語言學學會,香港人用pk有冇問題囉,就係「咁」簡單,咦,乜唔係「噉」字咩哥基狗?
你唔貼單,你話你係李嘉誠都得啦
邊個話你作出黎???香港係中意用英譯拼音多過港譯 咁又點,而家溝通緊又唔撚係考拼音
邊個話口語溝通一定要中還中英還英先岩?
你呀????
而家寫住gaai1就要打pg,就係咁簡單。

咁gam3同噉gam2係分開兩個字,唔撚識分?例:「你咁(gam3)柒」、「就係噉(gam2)」。

唔撚識字以為人哋打錯,原來傻閪嚟
講咗講全句英文嘅時候用,如果你鍾意pk就可以啱,點解我鍾意pg就唔係啱?雙重標準?
人哋做Accountant架
點解要全英先用得?邊個規定?
而家冇人話你唔岩,得你話人唔岩

由頭到尾啲留言都係話冇人會用pg姐
有精神病睇醫生啦
CPAA係香港係咪越黎越低認可,聽講ey已經唔俾qpay
https://lih.kg/3520536

扮咩會計師 仲要想考最垃圾果個CPAA,醜唔醜
OK,你而家話pg係啱咪得囉。我唔怪你。
唔識搭地鐵去中環再行上山?
你中意啦
但唔好話人pk唔岩咁囉
連文字語言溝通係乜都唔識
人地明明預車手
User 轉角遇見貓 開新acc 出post?
動下啦冇人叫你咁坦白嘅 去讀多啲書啦
咁我想問下你時間係讀「時澗」定「時奸」?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞