警世:外賣平台Keeta勁pk,對步兵簡直當作地底泥

360 回覆
178 Like 703 Dislike
事源本人第一次做步兵
尋日下午dinner時段接到一單
要我40分鐘內從堅尼地城拎外賣步行去中環半山
中間仲要行去餐廳同埋等外賣
個system根本cls
就算搭的士都趕唔切啦
洗盡九牛二虎之力過到去
浪費左來回120分鐘時間先賺得個hkd40
結果system仲話我「嚴重超時」
我當然去申訴啦
然後系統就話我申訴理由「不合理」

cls

Keeta個系統先至不合理lo
d大陸公司就係咁
係大陸習慣左壓榨勞工
將人類當成人礦
就將d咁嘅文化帶埋黎香港
真係好pk

在此奉勸大家
盡可能唔好用Keeta
唔好俾Keeta有機會係香港落地生根
係香港壓榨香港人
車都冇送乜春外賣
有人迫你做keeta?

你咪轉去panda/deliveroo

佢請唔到人咪收皮
冇預你真係用腳行架喎
你咁撚笨柒真係行足全程點幫你
pk pg(puk1 gaai1)
事源 事緣
尋日 噚日

使

lo
d

冇㗎啦 過去廿幾年 呢啲大陸公司都係用割喉式減價嚟鬥 九成都贏
香港人只睇平唔平 唔會理成個市場鬥到冇服務質素 最後冇服務咪屌人老母囉
呢個係定律 你只可以睇住佢發生 冇嘢可以做
冇車送外賣咪撚玩鳩d客啦
btw
40min係有啲趕
但係你冇撚可能用120min下話
120min中環來回荃灣
就係你條陷家產搞到我勁耐先有得食
26都無架唔好學人送外賣啦
人哋醒目唔請代言人,將嘅錢攞去做優惠

deliveroo同panda仲傻傻地仲玩緊代言人宣傳(不論真假)

你嗌外賣鍾意俾多啲錢貼電視台廣告?
https://youtu.be/cRI2c5rn-Dg
https://youtu.be/Qzu2oAeN-B8
外賣師冇得揀order架咩
佢鬥平都賺到錢
可想而知另外兩間係點樣吸血 仲要無質素
收皮喇外賣仔
好明顯Foodpanda 同deliveroo 係做品牌行銷
相信消費者嘅忠誠度,唔會因為平而選擇其他平台

一定係咁
你都on9,我填嘅係步兵啊,佢派步兵單啊,死Keeta打手
步兵啊,識唔識字
如果個個都踢啲閪單,邊個做
聽講踢幾次就唔俾你送
我搭車過去㗎,傻仔,係搭的士都趕唔切啊,明唔明啊,閱讀理解係咪0分啊
半山啊,半山啊,你明唔明咩係半山啊!閱讀理解係咪0分啊
其實你肯用120分鐘送一個40蚊既外賣你自己都以經on9,重走去話人pk以你既聰明才智唔送外賣都冇咩可以做
步兵啊,步兵單啊,7頭
你閱讀理解100分咪又係要去送外賣俾人撚
個system話取消單會有懲罰啊,唔係邊個肯送咁遠啊,你都on9
我本身正職係會計師,星期六日跑下外賣玩下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞