[推到完場] Apple  Event 2024 9月10日 凌晨一點 It's Glowtime.

1001 回覆
28 Like 19 Dislike
It’s gross time

仲打算今晚睇吓AWU3有啲咩升級😔
esim
chatgpt
Chatgpt就算俾你下載到都要用VPN
有咩方法?
Apple store 可唔可以揀其他國家
中國香港version有機會用唔到Apple intelligence 既Chatgpt 功能,因為其他地方宣傳有寫,香港冇寫
港版已成垃圾
先達:我地係on9
其實我希望香港嗰啲機直接用eSIM仲好,咁就其他台嘅焗住都一定要support eSIM
咪買其他國家既iPhone
Apple,store 同iOS 既apple id 可以唔同
有咩途徑買台版 除左飛去
港版已死 無得炒啦
香港一直都esim
只係香港既機冇
上年去咗澳洲買咗部15pm,如果16pm香港都冇eSIM就唔換了
chatgpt鎖香港ip 唔關 iphone version事
我諗唔係買水貨就解決到chatgpt有無得用既問題
其實買水貨都未必用到ai
如果係用countryd detect 你位置嘅話
有人話係鎖地區ip 唔關硬件事,所以最好等人拎到實機實測下點樣突破
「countryd」的位置判斷功能,藉由裝置內建GPS、Wi-Fi連接資訊,以及使用者所使用SIM卡回傳位置判斷使用者實際所處位置,進而強制管理裝置實際可使用功能
我估最港版最大分別都係衛星同esim
Apple intelligence一樣會有
只不過要去到Chatgpt層面嘅話就算買部水貨機
只要係香港ip都冇得用
Only Apple can do that
終於有AirPods max 2
今晚睇下有冇
美國嘅AI產品以後會賣甩中國香港,請接受現實,除非習大大肯同美國講和,中國唔再爭做霸權,俾返美國做
你真係太天真
即係點呀 耍個冧
當咩事都冇發生過?
所以咪話囉 你都知我好耐之前已經係香港
咁大咩陸仔姐
係咪唔知咩叫執筆忘字呀?唔記得有幾奇呀?

講到尾都係無point解釋有幾無説服力
小朋友學到個字就亂用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞