電動車衰退加劇 德國8月電動車銷量暴跌69% 消費者回歸了解、信任的汽油車

153 回覆
53 Like 2 Dislike
電車除咗叉電要時間,其他我覺得好過油車喎
就好似smart phone 對nokia 咁
而且電車其實以後容量,叉電速度一定會提升,當然冇油咁即入即走方便,overall我就覺得優多過劣,不過好多人代入左電車等同大陸
唔好攞黎飛呀, 停唔到的, 會變馬路炸彈

https://youtu.be/Nu_V8JvkZqs?si=nbOkhrRa8GWTg-uz&t=30
盲反

電車宜家係有限制。但係,電池、充電技術進步得好快。將來好怪講。
你即係答唔到
對住呢啲連一啲input都唔肯俾嘅人
我都同你講到咁耐算係比足面
呢啲常識對你嚟講冇意義冇乜用唔識冇所謂
不過除咗常識之外,我只係再想提多一點
如果你很花時間搵你嘅問題嘅答案嘅時候
你會發覺你連基本邏輯概念都錯晒
尤其是喺效能比較呢一方面
你呢種無知一般喺對科學冇認識嘅人身上搵到
無奈地世界上呢類人佔咗多數
smart phone又要立法禁nokia
純電車仲早過內燃引擎車出世

不過儲電池一路走來,始終唔得
擺明鳩up
係係係
我車都有兩架
你慢慢自high
小朋友咪撚嘥我時間
內燃引擎自動波車有乜操作?
連登見到大陸搞得起嘅就要反㗎啦
中國車起碼進步到要人地大力限制入口先保護得到本地market
連登仔思想仲停留喺人地起步發展做廉價工業個陣
香港的話淨係慳個油費已經係最大動機
知唔知脾罅滴係賣混能車多過純電車架
電車環保根本騙案黎,大陸又係燒煤發電,舊電池仲毒
政府財赤莫水,下次財政預算案,劏房波成日叫人提供意見,香港電動車咁多人落疊,係時間同汽油私家車加返牌費,越大馬力收費越貴,準備交$8000牌費啦!
Hk is trash
電車根本就係 窮閪/A牌 先會揸
所以,香港 電車 = 窮閪
好嬲好嬲
俾歐洲佬過咗我哋一棟
All-in電車, 但係冇電叉

限電下電動車無法充電!中國政府鼓勵電動車反向供電給電網?
https://lih.kg/3777169
phev嚟
南方城市,又唔使穿洲過省嘅其實都啱

沖繩都特別多電/混能車
Sure, loser
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞