[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (36)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
多謝支持
多謝支持!
9月8號,深水埗,不見不散!
愛你!愛龍!
多謝支持!
多謝支持郭子龍
唔好,輸民意架
互含完未
我哋係惜英雄重英雄!
世上只有我們是九龍城!
2024台灣企業甲級足球聯賽第一循環第七輪補賽:南市台鋼 vs 陽信北競

望左半場, 無論係進攻戰術定係防守企位
更唔好講球員技術水平
真係未必有港甲中上游水平

南市台鋼仲要吹到係台企皇馬

https://www.youtube.com/watch?v=uvBsE8jL0P4
恭喜大埔中場陳肇鈞,喺周日(1日)大埔對九龍城嘅「中銀人壽香港超級聯賽」地區打吡,個人梅開二度,兼且搏到12碼同交出一個助攻,賽後攬埋「PlayerOfTheMatch」(POM)同「#仁和堂滴雞精ManOfTheMatch」(MOM)兩個個人獎項,認真堅,堅過李志堅!

陳肇鈞(Philip)是役貢獻兩入球一助攻,助大埔在新球季旗開得勝,但他拒絕邀功,認為全賴隊友們的出色發揮,才能順利獲勝:「今場成隊都踢得好好,包括馬卡雷拿同『伊高』(伊高沙托尼)都有波入,完全唔係靠我一個先贏波,希望大家Keep住呢個氣勢,無論對住咩球隊都要同對方鍊過。」

Philip上季當選「4料足球先生」,但他強調自己不會停步,盼本季助球隊取得冠軍:「我好想每一季都有突破,但今季最大重點唔會再放喺個人獎項,而係想幫年輕球員融入球隊,令下一代見到希望,幫大埔爭奪冠軍,吸引更多人投資落呢隊波。

感謝 #仁和堂 同 #仁和堂滴雞精 嘅支持

圖/文: #Tim #oncc
超越香港也是有可能的!
怪不得作客輸澳門
通常都係睇Futuro
起碼有啲日本仔睇吓
頭先現場見到件白卡
我懷疑係咪佢
Renner今場又唔係話好fit咋喎
以佢水準威脅應該再大d
大埔主教練李志堅坦承球員集中力不足導致失球,但整體發揮感到滿意:「好開心見到球員無論贏緊幾多球,攻守都繼續搏盡,而且幾位嚟自香港U23嘅球員,無論體能定紀律都好好,我哋會適當地畀機會佢哋出嚟踢。

「堅Sir」亦樂見球隊羅致多名新兵後,入球重任不會集中部分球員身上:「以前Philip(陳肇鈞)好難先搵到空位入波,但佢今場同隊友配合好次後,入嗰兩球都唔算好吃力,而且其他球員都入到波,對球隊絕對係好事。」至於九龍城主教練陳銘剛承認,球隊狀態有改善空間,盼往後能有所進步:「我幾滿意球隊上半場嘅表現,可惜大家唔可以將呢種狀態維持成場,吡個我之後要多加着墨嘅地方。」
大j正選都無 如果踢唔掂就回家吧
兩邊龍門簡直不入流
後防好多時都跟波走, 禁區一大堆人但係清唔到波, 超混亂
中場兩邊好多盲目大腳, 唔好講準, 仲要成日斬出界
將軍澳歡迎你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞