【最新】英語教父劉家傑逝世 享年83歲

261 回覆
339 Like 6 Dislike
希望你都長命百歲
47樓巴打嘅分享非常有用
其實本身已經有英文基礎,再睇下佢點教就已經好好多
記得佢講過,最緊要用返英文思維去用英文
唔好用廣東話翻譯返做英文
英語1分鐘佢介紹嗰啲
主要係英文嘅Special case同埋經常用錯嘅例子
我自己嘅方法係用個Google doc
Point form 咁記低佢
半年一年就攞出嚟睇吓 重溫提醒一下自己
江澤民2.0|劉家傑離世屬假消息 連登仔又炒車!
https://lih.kg/3774356
劉家傑身在多倫多的親弟劉家斌牧師,已透過好友代兄長證清,指劉家傑仍然在生
樓主pin
有英語教父之稱的劉家傑,昨日突然傳來逝世消息,其好友何守信直指死訊是假消息,而劉家傑身在多倫多的親弟劉家斌牧師,已透過好友代兄長證清,指劉家傑仍然在生!

近日有網民在社交平台發文稱劉家傑已在本月22日於多倫多離世,相關消息一直未有人證實。對此,劉家斌終於就其兄的死訊代為澄清,表示劉家傑離世一事屬假消息,不過卻未有多提兄長的近況。對於劉家傑誤傳死訊,他的facebook帳戶未有更新,大批網民連日來於其最後一篇帖文下留言「悼念」。
RIP
係精net
唔係Jenet
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞