我在瑞典追逐極光的尾巴

282 回覆
73 Like 3 Dislike
北歐見得最多真係海鷗

呢隻愛沙尼亞舊城區影 勁近距離都唔飛走

做咩偷影我
好正

多謝
可唔可以每日出多啲 等得好辛苦
出番森林之後我地同澳門人分道揚鑣
本身上網睇左依個遊記
http://cherrygeog.pixnet.net/blog/post/338685641
想去湖邊睇托納湖邊睇LAPPORTEN個景
但跟住地圖都係搵唔到所以都係放棄
有冇人睇過可以話我知係邊?
之後就行番HOSTEL煮晚餐HEA下
夜晚天氣都係唔好
咁啱見到今朝黎嘅4個香港女仔係度推雪人
咁就一齊玩下

之後一齊行左去湖邊,但都係多雲
SO FUCKING SAD
都係早D訓啦
第二日行程係去NORWAY小鎮NAVIK
因為想玩耐少少所以選擇左去程坐火車回程搭巴士
同埋上網睇搭火車會有挪威峽灣靚景睇
注意去NARVIK火車同巴士來回一日得2個班次,一程要個3個鐘度
所以如果你要DAY TRIP一係跟我地行程一係BOOK TOUR
BOOK TOUR車程途中都會去D特別景點
之前講過我地去個時已經冇TOUR JOIN
一早搭10點個班火車

有架運煤炭嘅火車

突然開天見到LAPPORTEN,雖然只係一陣間都好興奮

架車黎啦

途中經過一個滑雪小鎮

進入NORWAY前最後一個瑞典小鎮

會有警員上左火車巡視下
過左一陣傳來宣佈你已進入NORWAY嘅廣播
雖然天氣都唔太好,但見都D景好靚好興奮
會慢駛同停落黎俾大家影相

雪山景好靚,有無見到big foot
過多冇耐就見到一條起緊嘅大橋

好似係話連接NORWAY唔知邊度

見到NAVIK

站前有架火車模型

NAVIK係極地火車最北嘅火車站亦係終點站

可唔可以每日出多啲 等得好辛苦

SRY我打得好慢,希望你繼續陪我啦

係天氣好D就PEFECT,咩叫BIG FOOT?
咁開心又去旅行

咩又啊

d相幾好

你今年未出過遊記?

得D無人想睇既日本

去左邊? 我啱先去左第一次日本上左富士山

瑞士個次之後到而家去左5, 6次日本...
有睇紅葉, 睇雪, 睇櫻花咁
都算係D大路野

你咁多假

全部weekend短trip
2~3日咁快閃, 有時假都唔駛請
啲雪景真係好似畫咁。。。好靚。。
啲雪景真係好似畫咁。。。好靚。。

我都係第一次去d咁凍嘅地方睇雪玩雪
巴打plan下去啦
咁開心又去旅行

咩又啊

d相幾好

你今年未出過遊記?

得D無人想睇既日本

都算係D大路野

你咁多假

痴線 你搶平機票?
留名加正皮

雪怪 啲雪山成日無啦啦有勁大個腳印
留名加正皮

多謝

雪怪 啲雪山成日無啦啦有勁大個腳印

最好見唔到
好想砌雪人 dom 雪球呀屌

真係好好玩
咁開心又去旅行

咩又啊

d相幾好

你今年未出過遊記?

得D無人想睇既日本

都算係D大路野

你咁多假

痴線 你搶平機票?

係呀, 我有買佢個PASS
講返瑞典, 其實點解你會揀佢, 芬蘭個D好似仲易睇又多野玩D
巴打 有冇衣著教學? 黎緊11月未出發
咁開心又去旅行

咩又啊

d相幾好

你今年未出過遊記?

得D無人想睇既日本

都算係D大路野

你咁多假

痴線 你搶平機票?

係呀, 我有買佢個PASS
講返瑞典, 其實點解你會揀佢, 芬蘭個D好似仲易睇又多野玩D

咁啱見到有平機票咋 年尾想去轉俄羅斯睇
巴打 有冇衣著教學? 黎緊11月未出發

google洋蔥式穿法
留名
留名

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞