Pokemon GO (71) 香港世一蝦皮暨感謝黎青龍教授一眾香港隊成員

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
Raid 以前住香港都唔多人打,依家係外國仲少 會唔會搵屋企人換亮晶晶比我係比較快有好少少既精靈?
有人同你互 trade 就當然最好
圓方、尖東
megabox 都 ok
放棄左好耐
行完唔出好撚沮喪
等佢肯改玩法/必出先再行
而家先見到你講 megabox
請問你之前有冇留意到

零碳,近郵局 / 巴士總站o個邊本來有個 gym
而家冇鬼o左
知唔知咩事 ?
我路線搵條屋企番工番學必經之路黎做
每日來回兩次咁行 但儲完50仲要儲200真係諗起都癲
唔知自己可以堅持到幾耐
由三星raid開始打返啲精靈 去儲多啲精靈打四星再打五星
我都係外國撚 多數都係同老婆兩個玩 最近玩多個ac黎去打mega raid boss同X鹿
懷念以前好易係街見到人一齊打raid
同一日,同一條 route 唔會出兩次 cell
即係你同一日,行 route A 出o左 cell
同一日你再行 route A 都唔會再有 cell
巴打新ac 會點做?會唔會換d 精靈過去易追進度d?
另外想問下全部acc 會唔會一樣隊?我同屋企人唔同隊有時想一齊坐gym都唔得🤣
我收工番屋企有AB兩條線 唔會行番同一條
但有時行完都未必有細胞 明明距離差唔多
想知係唔係每次社群日都會聚集圓方?
冇記錯的話
每日第一條 route 有 cell o既機率都唔係 100%
第二條或之後會更低
同埋每日好似最多拎 3 粒

最初出o個陣,我試過行一次 route 拎到 2 粒 cell
(一撳落去個 animation 會話我 get 到 2 粒 cell)
而家好似冇o左

最多 pokemon 捉
而且有冷氣,有地方坐
最近重新玩返,路線終點嗰個阿叔係咪已經冇得再遇到?
每日第一條 route 佢一定o係終點等你
第 2 條 route 打後就唔會見到佢
你同佢交換左禮物,之後你行第二條路線唔會見到
尋日就係第一次玩路線
行到終點位一直都唔見阿叔
圓方最大風險係你出唔返去追100
係咪終點位一定會見到阿叔?
同埋隨機遇到Cell?

cell係隨機出現
Cell係咪要人手捉?
要人手禁 終點位置會有綠色發光出現
第一次玩個條路線,高機率會出cell
第二次行同一條路線就唔會再出
一日最多拎到3粒cell
條路線越長,有機會出2粒或3粒cell
收到你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞