Pokemon GO (71) 香港世一蝦皮暨感謝黎青龍教授一眾香港隊成員

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
pve 0 星都差唔太遠
pvp 就 4 星唔使諗
初初出啫
睇定 d

而家咁簡單反而係好事
要儲到幾多 points 先有呢隻羊?
我勁多球飛過去個下 佢就拍走個球
我啱先係儲到720再拎行2公里嗰300
博士就同我講野

另外做任務個獎勵都係極巨羊

巨化現象正式在Pokémon GO登場

跟著博士的懶人摘要
搶先預習此被稱作 #極巨化 的現象吧!

⚠️每日可獲得的極巨粒子上限為800
⚠️極巨對戰將在2024年9月10日登場
⚠️9月10日前僅能透過「巨大化之謎」特殊調查捕捉可以極巨化的寶可夢
捉神獸一定要練鎖圈
首先你將個圈縮到excellent之後放手,掉金草莓
跟住等隻嘢攻擊動作差唔多完之後掉個波出去,掉得中圈就一定係excellent
如果爆波再掉金莓,你只要冇過搞個圈就一直都係excellent, 如果郁咗個圈就重新鎖過

呢個方法係一定唔會俾佢打走個波,最多唔中圈冇excellent, 如果冇信心鎖excellent就起碼都鎖great練下先
條仆街成日出冰系大招
下下秒
佢係連環咁出攻擊動作
識飛同飄 都要俾啲耐性
啱啱四條友打暴風雪
打得好撚辛苦
蓋歐卡算易鎖,之前果隻暗影利基亞 玩到信心盡失
好彩極巨化暫時得pve 應該唔洗追100
有冇Ching知道點申請極巨站,又跟格仔?
兩次攻擊之間一定有空檔,鎖圈成功係唔會打走
掌握好掉波時間係要練,呢個時間隻隻唔同
攻擊時間長嗰啲你唔可以太早掉波,如果唔係個波飛都埋佢度但佢攻擊動作未完就會打走個波
攻擊時間短嗰啲你太遲掉波個圈就會變咗唔係excellent,衰起上黎佢會左右移或者向上跳掉唔中
蓋真係唔算易掉,一黎excellent圈算唔算大,二黎成日左右移,要好好耐性
之前隻X神就係bb班
要講最難鎖一定係紙御劍
鎖其實唔難
最煩係成日左右右左右右移動
有時捉佢捉成10分鐘都未捉完
蓋固有15 15 14偽百㗎
有了,儲夠第一個 1000 點就有
任務嗰個要孵蛋,冇咁快
有,但係我冇
我都想要隻高IV既蓋歐卡
好耐冇同人再閃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞