公道講句,「人肉路障」呢個問題關警方咩事?!

191 回覆
25 Like 1064 Dislike
所以最好攞綜援,喺公屋嘆冷氣,㩒電話
比大撞爛架車都無得賠

車主醒水下次記得走
有班香港人好叻
純粹因為憎差佬

單case完全唔關政治事,因為捉賊俾個賊撞到
都要祝個老散早日收皮

明明係個賊偷車仲要見車就撞
唔屌個賊屌番班差佬
又話人肉路障乜乜柒柒

心諗有燈位佢要走佬咪又係咁撞
俾佢上到Highway逆線撞其實仲死得人多

然後又有一班班專家沖晒出黎又話做乜唔開槍,開換一你咪又話做乜開

呢d叫黑白是良知得覺得好撚好笑
照返而家呢個case個假設唔成立
市民撚知身邊邊架車運毒咩
根本無人會問
既然本身已經跟到個犯行蹤
吊住佢去人少地方包圍拘捕 成件事靚靚仔仔
係要喺人多車多地方搞場大龍鳳以為拍緊戲?
唔係咁都要教下話
會落閘鎖晒D人係商場入面 唔比走
你都識講以前啦
根本唔應該係市民做路障

警車撞爛有公費買返

私人比人撞乜撚都無
佢點都要落車,佢熄匙落車先捉佢唔得既,係都要攪大龍鳳?
原來車都未截就知部車得2萬蚊毒品
班差佬一定自帶X光眼
公道講句
咁市民可唔可以走先?
左一私家車係會自願停低定比警方截停先?
咁你係咪覺得捉呢D快餐車一定個犯會停低比你拉,差人仲會讚佢乖?
就係明知架車唔會停你仲要咁樣搵市民車想整停佢
咁係唔係又要市民讚返班差佬聰明
你民事警務處?個官直接唔理

律政司都唔會刑事幫手告警務處,上次路障車死人當意外

根本無得追究,無知就縮埋一邊啦
你睇你嬲到弱智仔
班偽君子又現曬形啦
而家佢地不知幾撐個毒犯
反正佢地罪犯一家親 一樣咁憎警察
我有危險揸走部車,如果告我阻差辦公加拒捕點算
下次應該你全家都成為路障 只係你全家都唔好彩 死哂都無計啦
說話唔會因為加一句 "公道講句"就會變得公道

事情唔會因為"從來都係咁做"就代表正確無問題, 每一件事都應該審視,研究,討論. "從來都係"只係回避不願面對

"冇人要假設" 已經係錯誤假設. 警隊條例例明"保障市民生命財產"
本身警方就係必需假設有無危及巿民生命財產為前提去行動
即係行咇個陣見你咁蠢又形跡可疑就會逗你,呢個已經係"假設"
按你邏輯, "假設有危險"係"從來都係咁做"

人應該要怪你老母點解生左個災難出黎
同意,中国香港全部財產都是党的
希望樓主唔好彩
又一隻黃衛兵比我講句事實就激到惱羞成怒
叫你弱智仔
我地職責係保護警察生命財產
保障佢地有公權力
我地捉晒班賊
佢地無後顧之憂
收皮啦屌你老母
叫人去擋即係有風險啦
搵市民條命同財產去博個疑犯會停車
出撚咗事就閣下自理
屈機屈撚到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞