然而咁多年過去 apple仲未走上nokia 之路?

85 回覆
2 Like 17 Dislike
真,iPhone 冇得裝adblock,返回制又唔順手,講到粒U幾快都冇用
如果係咁嘅話當年Nokia就唔會死
Feature phone 同smartphone 有好大分別喎
iPhone android 每一代分別都唔大
甚至兩個OS 功能都差唔多,只係睇你用邊個順手啲
清係咪中間坐咗幾碌唔知Nokia死
前有Smartphone
你講Symbian 定WP?
兩個都唔夠app 用,點比?
同埋佢係慢左android 同iOS 幾年,用家開始習慣左android 同iOS,又點會無端端轉用佢?
唔係呀
Nokia電話業務賣俾M$之前有出過少量android做最後掙扎
不過就係衰柒spec,用Snapdragon 200
當時人地用緊800。
睇返wiki (有錯請指正)
Lumia 2011 年先出
2011 年iPhone 出到4s,android 出到ice cream sandwich
兩邊都有一班擁躉,亦有一班人係好似條thread 咁,影到相覆到message 用得順就得,又點會無端端再轉os
呢個真係完全唔知佢有出過android
咁可能衰唔夠fans,好似LG 咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞