然而咁多年過去 apple仲未走上nokia 之路?

85 回覆
2 Like 17 Dislike
好多問題喎好似,啲QC又差
仲有Google啲design其實幾重口味,Sony起碼靚靚仔仔又輕身先
三星出一件大事冚唔到 其他如啲電池崩漲綠劍俠持續發生 搵打手冚咗9成
Note 7都冇事
三星綠線都橫跨咗好多代 S20 Note20 S21 S22
下年就睇S23會唔會出
當年決定用wp 個個ceo 係唔係從始之後 都無得撈 將成間公司敗哂
每年都有人幻想,好似當年iPhone 4咁樣炒足成年

當年啲人以為Steve Jobs一死蘋果就死

以上嘅例句都聽咗十幾年,每次有新iPhone推出一定會聽到嘅

當年出6 plus 我首日每部賺一皮...
當年iPhone 6又話乜嘢MLC TLC嗰啲爭論,有部份人死都要換到MLC為止

而家過咗差不多十年,真係好想問吓當年不停換機嘅人而家有咩感覺?
Harmony OS
依家好多人口中嘅「Apple已死」全句其實係「Apple炒唔起,炒狗已死」
S24 Ultra沿用Note10+嘅設計
嘥變人
條冚家產極度懷疑佢係ms派過去既商業間諜
整冧間公司再低價收購手機部門發展windows phone
Apple放軟手腳, 佢咪跟住做
呢兩間都係靠慣性收視
我7 plus 開始用
而家12promax 都就4 年喇
都未諗住要換
電話都係咁用。。。。唔追了
快架啦,因為對手太弱同埋仲有好多老本可以慢慢食,只要市場出現一個另一個Steve job 年代既Apple, Tim Cook 年代既Apple 就會收皮
結果都係摺埋
WP7嘅唔可以升WP8係咩玩法
而家唯一想追嘅得相機,影低啲回憶

死窮撚以為部機用一世
Nokia同M$手機嗰種慘死法啟發到好多廠
咁大間公司,要做錯幾次重大決定先有機會死
我都理解嘅,轉android 對Nokia 嚟講都無用轉咗大概同LG咁上下結局
有無諗過唔係抄返黎
如果咁樣叫抄
韓國都可以叫抄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞