柏瓏業主最後逃生門 : BNO

181 回覆
261 Like 13 Dislike
當年第一批均價17600
當年Yoho Hub 第一批均價19300
以今日Yoho hub 均價14300 計算
柏瓏現值13000 左右。

當年成28個月樓花9成以上用建期,建期接近20000一呎
唔好話現值13000一呎,當係Yoho乞個價14300計,買間兩房都輸250-300百萬
佢地好多都只比左樓價10%
大家賭信和唔會追差價
買樓最緊要LOCATION LOCATION LOCATION
隔離post有人講信和夠紅
咁佢又無上市 應該會幫政府手平下民憤
咁親中 紅粉粉 唔係唔比面政府呀?
酒呀
71 101 掛撚哂國旗
咁多地產商得佢做到咁出
唔幫社會和諧下 仲點愛國
其實冇出路既人未必真係咁多
當日19k一尺,班人俾一成首期都過到壓測
佢地本身都搵唔少,儲左兩年錢可能夠錢抬

如果本身唔打算借9成既,佢拎份首期餘額去抬
再借高成數都應該捱得過
呢兩班人實際上係負擔到,未必會同你撻訂搏信和唔追差價

最要著草都係啲借盡買又搵唔多既人姐
同埋炒家就抵撚死
自住驚閪,strong hold呀
無可能唔追
信和老闆最度縮
俾人追幾百萬,有少少錢都走啦,去英國重新嚟過唔好
你估普通打工仔真係咁易搵到幾百萬
層樓喺香港甩唔到手
話知你 BC 未又係擇住啲錢喺香港
剪頭髮逃亡
日日返工做到狗咁但一諗到 貶左呢幾球返幾年工白做都填唔返 好理解點解佢地會跳樓
樓主建議真係值得考慮
大陸人都係美國碌左幾球卡數直接走
英國脫歐後 封面係一樣
賺咗住年年加人工,好快又買多間
好過九七啦,有BNO唔使跳樓
3線轉車站加bubble都會區,10年內上$25k完全無難度,驚西咩?

BNO就真係驚喇,你見唔到日落國宜家幾亂?仲走去?
好多人本身都冇BNO
真係好亂,周圍日日暴動,周圍刀仔黨,搶手機,千祈唔好再過嚟搶買啲好校區樓,買貴晒啲樓
都減息啦 驚咩

四個字 長渣必勝
自住 兩年前後冇左三球
當你15000租
2年租金都係40萬比多你
260萬
正常人既5-10年人工未計複利息
真係好痴線
果班業主出路得兩條
一就係跳樓
二就係信樓主
小粉紅已經示範左一次
唔做頭批玩爛佢遲早得返跳樓可以揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞