Garmin 用家或者想買討論區(3)

315 回覆
2 Like 2 Dislike
想問965有咩免費錶面推介?THZ!
我都想買丫
之前隻7。。。全黑麻麻地

你係邊度買?
我去返銅鑼灣專門店買
Google map幫佢俾5粒星仲有錶帶送
剛剛研緊要garmin錶, 追左POST, 亦google過, 想確認幾樣野
1. 唔支援google pay
2. 無LTE功能
3. 市面上唯一大牌子入面, 部份手錶可以離線地圖 (即係去旅行萬一無哂data都仲可以搵到路)

另外想大家幫手俾下意見揀邊隻錶
1. 我唔會跑步, 淨係游水 (唔需要專業海員級數)
2. 專注健康監察
3. 斯文款, 40mm左右, 輕, 最好有指針
4. 最好電量長少少 (5日左右)
5. 有離線地圖
6. 不帶手機聽歌 (次要)

GarminMove Sport <-- 無離線地圖?
Instinct Crossover <--唔夠斯文

主要我係官網睇唔明, 邊個有真離線地圖

https://support.garmin.com/zh-TW/?faq=VFHzF1UDEN6UWekbJid8W8
搵到了

以下的 Garmin 手錶具有地圖管理功能,讓您可以直接在手錶上新增、更新或移除地圖:

D2 Mach 1

Enduro 2

epix (Gen 2) | epix (Gen 2) Porsche Edition | epix (Gen 2) Sapphire

epix Pro (Gen 2) Standard Edition | epix Pro (Gen 2) Sapphire Edition

fēnix 7 標準版和 fēnix 7 系列的其他所有型號

fēnix 7 Pro Solar 版本和 fēnix 7 Pro 系列的其他所有型號

Forerunner 955 | Forerunner 955 Solar

Forerunner 965

MARQ Adventurer 和 MARQ 系列的其他所有型號

MARQ Adventurer (Gen 2) 和 MARQ (Gen 2) 系列的其他所有型號

quatix 7 標準版 | quatix 7 Sapphire Edition | quatix 7X Solar Edition

tactix 7 - AMOLED | tactix 7 標準版 | tactix 7 Pro 版 | tactix 7 Pro Ballistics Edition

當您的手錶連接到 Wi-Fi 網路時,您可以下載可用的地圖更新或下載其他地區的地圖。您還可以移除地圖以增加手錶的存儲空間
除左Forerunner 955
其他都7000up
aw用家想轉會,想問下Forerunner 265S 岩唔岩用黎行埋山?
955 無指針,唔斯文喎
窮人唔需要斯文
有時去東南亞一日出TRIP想唔買DATA
無DATA睇地圖955應該做到?
想買返隻garmin錶for行山+踩單車時mon心跳再ant+ connect車錶
見旋轉有隻fenix 6 放緊2000蚊,抵唔抵玩?
定係應該等black friday? 見之前prime day epix gen 2半價都係3千幾
另外想問下而家新一代amoled既錶出msg會唔會都係得2行?

利申:之前用過fenix 3HR, 除左msg出唔晒成個之外冇乜投訴,不過已經俾左屋企人用
唔抵 兩年前收仲低過2000
啱啱check英馬,fenix 7同epix gen 2都係大約3800連運費
2隻除左個mon唔同之外有冇其他大分別?
本身睇中7 pro, 但暫時冇乜特價,係咪應該等埋8/10 prime day再決定?
等啦,我都等緊
巴打買左47mm ?
知唔知專門店有冇得額外買金屬錶帶?
51mm,金屬好似未見過
依家好似全線都無哂貨
你講金屬錶帶?
我見有titanium
放心,我17年買嘅235到今日仲可以頂到4粒鐘,全馬Sub 4可以
唔知有冇得訂
平時唔係做運動 換返金屬帶都幾靚仔
手腕有時大有時細,成日要較個條原裝帶有無咩方法/帶可以避免呢個問題
訂就實有嘅 係唔知第2批幾時返
用尼龍帶
各位師兄,我隻COROS壞咗想轉會Garmin
小弟主要跑步(半馬+全馬)同埋跑山(50km,努力中希望上100km)
請問Forerunner 965夠做嗎? 定係要上Fenix 8 (好貴)? 又或者Enduro 2 or 3?

Prime Day 買係唔係一定冇中文?

麻煩晒🙏🏻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞