Garmin 用家或者想買討論區(3)

315 回覆
2 Like 2 Dislike
巴打新一代嘅意思係fenix 7 開始?
跑步行山的話, 越猛太陽越清楚
想問garmin 165 GPS 係咪都可以用錶內嘅rom聽歌, 唔需要買music 版本?
因為我都只係會自己入歌, 唔會用spotify 聽歌
想買 Fenix 8 既不如等埋 Apple 發佈會 U3 既 Spec 先決定
我一樣,我會等埋睇下先
今日update多咗Garmin Share
可以喺現場用錶share workout/ 路線
https://youtu.be/odZOVnu3qV0?si=UaWZ9soWynUiaubX
應該唔得喇佢係music version 先有得store music

同埋所謂用spotify 聽歌其實都係用電話連左account 再經wifi down 歌入手錶,而唔係即時streaming
之前好似有類似既野,比其他人知你live location 。
好型 隻錶
但香港又用唔到黎俾錢 同埋iphone用唔到黎回msg
好似少左個功能咁
新買左隻265S
錶帶超唔舒服
想問有冇推薦既錶帶
粒電差太遠啦
Fenix 其中一個賣點係長命
apple watch同garmin watch係兩回事
前者預你每日充一次電
後者預你幾日充一次電
咪係囉
真係去戶外行山之類既
日日都開住個GPS十個鐘以上
AWU一定要日日差
係現今興玩ULTRA LIGHT既情況下要帶更大電量先掂
咪係囉
真係去戶外行山之類既
日日都開住個GPS十個鐘以上
AWU一定要日日差
係現今興玩ULTRA LIGHT既情況下要帶更大電量=更多重量
小弟用咗Venu 2一年左右。最近先認真睇吓啲睡眠數據。發覺完全唔準 本人睡眠時間比較比較不穩定,經好夜瞓但好早起身,然後日間會補眠幾個鐘。Venu 2經常會無視咗我某一截睡眠,一係漏咗夜晚嗰截,一係日頭嗰截。overall係嚴重低估咗我睡眠時間

想問有冇其他ching有呢個問題?如果有正常作息時間是咪會冇問題?
不嬲測瞓覺唔係好準
尤其是病個時
想問下而家買外國版嘅係咪都照show 到中文字了?
好似係早兩年出先會有
新手想入坑,平時跑步同想睇下自己身體情況

想問邊隻比較岩?

利:用ip15pro 同最好跑步有得聽下歌
Venu 3
兩個禮拜先叉一次電真係好爽
師兄請問 965 覆唔覆到WhatsApp 同睇唔睇到WhatsApp 收既相?有冇得換錶面果d? 而家帶緊samsung 想轉會 thanks
其實會唔會出65,想買隻55玩下,但係見55好似都出咗一段時間
無錢
對家出s10,多唔多人轉會定決定出garmin?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞