Garmin 用家或者想買討論區(3)

315 回覆
2 Like 2 Dislike
enduro 3 香港未有
如果要always on 係咪都係TFT 好啲
其實冇乜點聽過啲智能手錶會燒Mon 問題
(唔淨指Garmin)

由但TFT 轉 冇always on 有啲唔慣
之前會放枱頭當枱頭鐘用
頂係 wor
不過個價都係少癲
我係伸手黨咁問, 除左 HR sensor, 其實同 Fenix 7 pro 應該唔大分別?
用緊vivoactive 4, 好鐘意always on 唔鐘意fing 手著mon

同埋我手錶真係用嚟睇時間,同做運動個陣禁起個mode, 靚mon 對我嚟講無乜用
個moon靚好多喎
但粒電弱左啲
咁o岩 mon 靚唔靚我用唔著, 都係睇時間 / 電話 notification / 單車 record 多
咁等 fenix 7 pro 再平 d 先

thx 巴打
但7pro係上兩代產品黎
7x pro先係上代
sor 打錯字
我係要 7x pro 因為想要 51mm
不過 pro 應該係上一代?
7s / 7 / 7x 先再上一代?

記錯左
記錯好正常
Garmin 愈攪愈多 line
唔係對 Garmin 超狂熱既點記
用緊FENIX 7X PRO
反而想退返落去用FORERUNNER 965
靚MON又輕D
不過都係等隻FENIX 7 真係壞左先籍口換(但都幾難會無啦啦壞)
FENIX X pro 個堆長命電太爽
好難會壞

我隻mk2i,成日落海又撞到又盛都玩咗幾年仲未壞

想換錶都冇籍口
睇d鬼佬講今代都係用番上代7果粒cpu,所以開gps 睇地圖會有d慢,有無人知到底係咪?
咁大鑊
而加Garmin玩每年一隻Fenix
之前Fenix3, 5,6,7隔幾年先一隻
講左咁耐,依度有無人買左fenix8 ?
我用緊955
平時真係用嚟睇時間多
而且有時唔想睇得咁明顯
TFT always on就啱晒
同傳統錶一樣咁睇
想問下7X PRO粒U比6X差幾遠
我隻6X開導航成日HANG機
請問無巴打買過美版英版 garmin fenix
想知道係唔係會出唔到某啲中文字變左???

淨係用過行venu 2最近壞左想換fenix 7
想買 等特價
用緊fenix 7x,中英字都set過,未試過出???
巴打fenix 係唔係水貨呢
同埋打廣東話嘅字完全無問題?
新一代無左呢個問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞