澤連斯基 已經打開左潘多拉盒子, 大家估下將來會有咩事發生??

203 回覆
31 Like 800 Dislike
你儍㗎
俄羅斯又唔係北約成員
唔係應該問點解CSTO集安條約啲前蘇聯加盟國唔出嚟勤王?
利息加到18% 通漲仲係咁升
變左廢紙啦 仲J GDP
中國話要以物易物
一係無工開
一係無糧出
人地咪多啲上黎傾計囉
必需撥個冷水

俄羅斯投降機會大
原本普京一直將戰場 局限係 烏東到
第一日俄軍登陸邊度?

最終最大可能性有幾個
1. 普京 因為國內壓力+威望面子問題......必須對烏克蘭採取強硬報仇手段, 例如 在烏克蘭使用核武等等
對邊度用烏克蘭同俄羅斯得幾個鐘車程 用勁d 既核武有機會害到自己

3. 出動30-40萬大軍 經過俄羅斯直取烏克蘭
知唔知歷史幾多次以借路為名 一行過去就攻略埋當地俄羅斯會唔會咁蠢 引狼入室呀?
而且中國一出兵就等於同美國反面 逼美國制裁呢刻根本唔需要做到呢步 除非預咗ww3
烏克蘭叫以色列用戰斧會唔會快啲
見佢提GDP 已經知佢係白痴唔係扮。

望一望......oh 原來係朱仔成
日日比人lead 住打, 唔變遲早輸。

依個道理樓主都唔明???

重要係弱勢方。唔出奇招try try = 認輸。
希望有生之年睇到ww3
強國分連行聯邦制
香港變返香港
原本普京一直將戰場 局限係 烏東到
大家都默認呢一場是 烏東戰爭

樓主我地理唔好,想問下基輔算唔算烏東,唔係day 1定day 2已經有傘兵落左係基輔啦咩,佢地係蕩失路定點
普京:場杖我開打架喎
俄徽宗
潘朵拉個盒成日又開又閂 幾時爛
係都計幾年前普京打開先啦
Trump上台一定焗烏克蘭和談
而家咁樣可以買個保險
我認為
美國最想場戰爭變消耗戰
烏克蘭生死冇人有興趣,佢地係想一直拖住俄羅斯持續消耗
最好係拖埋其他共產國家落水,但某大國靜左唔落搭

本身烏克蘭一直捱打狀態,其他國家見冇乜肉食都係hea幫

烏克蘭而家攻入俄羅斯,其實烏克蘭自己都知道冇人幫手就算攻得入都好快要被消滅。但係佢地都要咁做,係想比美國睇到烏克蘭係有資格繼續消耗俄羅斯

黎緊,應該會睇到美國再出手幫烏克蘭,佢地就係想一直膠著,唔想出力,但又想烏克蘭消耗到俄羅斯。有排打
我淨係想知香港幾時瞓身支持俄羅斯?
如果當日真係打得好順利
攻入基輔活捉到司機
再送埋佢上斷頭台
完成蘇聯大一統美夢

中國一定喺完場gel之前趕得設出嚟大合照
個問題係佢賺嘅錢全部放晒入軍事,係軍事上拎唔到相等戰略目標就同燒左冇分別今次一入就屌穿條新邊境防線起左1600億盧布炮聲一響黃金萬兩呀豬仔成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞