澤連斯基 已經打開左潘多拉盒子, 大家估下將來會有咩事發生??

203 回覆
31 Like 800 Dislike
原本普京一直將戰場 局限係 烏東到
大家都默認呢一場是 烏東戰爭
但澤連斯基 打破規舉, 派人突襲俄羅斯領土
基本上已經打開左潘多拉盒子, 情況只會越來越失控

原本普京 都仲可以和談, 放你一條生路
但家陣殺到埋身, 普京為左面子, 已經不能再和淡, 必須同烏克蘭 拼過你死我活

最終最大可能性有幾個
1. 普京 因為國內壓力+威望面子問題......必須對烏克蘭採取強硬報仇手段, 例如 在烏克蘭使用核武等等
2.現在烏克蘭入侵俄羅斯, 導致俄羅斯人逃離家園
普京正在利用呢個機會 挽回民意, 號召全國人民保家衛國.....將自己由「侵略者」變成「衛國者」, 然後全俄羅斯人同仇敵愾, 普京再借機推出全國總動員, 征集幾百萬士兵出戰
3. 中國不能坐視普京倒台, 否則下一個歐美是對付自己, 所以中國宣佈出動支援俄羅斯
正好利用戰爭轉移國內經濟問題, 出動30-40萬大軍 經過俄羅斯直取烏克蘭
烏克蘭 對住一個俄羅斯已經頂唔順, 再面對多一個中國, 完全招架不住

反正無論情況點樣, 最終受更大苦既, 始終是烏克蘭
中国或成最大贏家!
又講潘多拉盒子呀?幾時收番海參威先?
做你既地盤啦,豬閪成
打到人哋咁耐
開火又係你先議和又係你
人哋仲會唔會同俄羅斯諗咁多
等於你叫佢幫普京諗埋點樣建設戰後經濟一樣
啱啱睇完樓主分析
我覺得最大可能性始終係樓豬繼續俾人恥笑同屌老母
中國一定唔會插手 中國係專做自己友同埋個韭菜 一講起戰狼走去其他國家仲要打埋仗 肯定即縮啦 你估第一日識老共班人咩
屌冇睇會員名
原来係中國第一戰略家
太長遠唔知
但而家係俄境內既冇一個返到屋企
俄羅斯算有利嗰陣
中國都唔郁
而家點會郁
北韓都唔會理
總之俄自己搞掂
早排講到遠東部隊都要調去
無可用之兵
你講嗰啲嘢應該冇一樣發生
朱晒閪大將軍
你都係想要負評啫
攻其必救
中國應該趁機收復自古以來既土地
公園阿伯倫政
白俄羅斯會幫手打烏克蘭
梗係啦
有排守 返條撚咩
靠班摺被精英.....
完全封鎖朱仔成
乜撚都話pandora
依家邊個打開先呀
我夠話俄羅斯打烏克蘭係pandora喇
依家佢真係仆鳩街
想睇3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞