澤連斯基 已經打開左潘多拉盒子, 大家估下將來會有咩事發生??

203 回覆
31 Like 800 Dislike
唔好得罪俄佬
當年中國都無攻擊日本本土

只係想一直反攻收復失地
爆血管
冚球剷同冚烏剷其實對烏克蘭好唔同。
冚烏剷=烏克蘭無左,所以只有烏克蘭人緊張
冚球剷=烏克蘭無左+全世界無左,所以全球人緊張。
咁邊樣對烏克蘭係好事呢?
我都係咁諗,出兵收返中俄北京條約嘅割地,就算反共嘅人都心服口服。
最後關頭唔會理,交出俄,換取歐美好感利益,因為國內經濟真係好唔掂,中國人最識計數。
屌 睇第一句就笑咗 乜撚嘢叫普京將戰場局限係烏東 你估佢想咩 攻唔撚入咋
烏克蘭只係盡力打啲俄佬領土返黎做談判籌碼….到時可以大家交還本來嘅領土
朱將軍你啟德個公屋盤d廁所屎喉起貨未
咁撚得閒上連登
原本普京一直將戰場 局限係 烏東到
大家都默認呢一場是 烏東戰爭?
請問基輔係鳥克蘭中南西北中? 你係唔識定別有用心?
咁天真?

即係我講呢番說話係站喺極權嗰度,俄羅斯收撚咗皮咁全世界文明國家嘅矛頭就整返中國

俄羅斯一死,中共一個人頂曬全個歐美北約嘅予頭,佢邊有可能會由佢死

出於利益角度,唔係乜撚嘢友誼兄弟戇鳩嘢,點睇都會幫
呢無咩工開咪開post論政,教化下啲世侄。
要講好講埋喇,一陣要去示威追糧又無時間上連登。
美蘇咁大仇口
二戰咪又係一齊打9德國
人地飛虎隊黎嫁
大雄還手,技安被迫打死大雄。
日本戰國時代,尾張小國大名織田信長被統治三國強勢大名今川義元以11倍兵力入侵,織田信長帶兵反攻今川。

朱仔成:織田信長已經打開潘多拉盒子,本身今川義元都有偈傾,而家織田信長自掘墳墓。

結果:桶狹間之戰,織田信長奇襲成功,今川義元被打敗,織田家威震全日本,今川家迅速沒落。

朱仔成:…….
諗起早幾年嘅 “后果自負”
點解唔係普丁打開
二戰開始之前美蘇有幾大仇恨
豬閪成出嚟了
豬元帥 依家擺到明澤連斯基 俄羅斯啲地換返烏克蘭啲地
要睇佢維持到唔到個補給線,希特拉都係打到去莫斯科紅牆20km

補給線一崩潰即刻收皮

等於兩三年前俄羅斯都打到入烏克蘭首都近郊,vdv直頭一開波攞撚曬啲機場重要設施,但係唔好話補給線,主力部隊去到半路就停咗等前線班condom送頭所以都係收皮

而家烏克蘭要確保佢進入俄羅斯領土之後唔會畀人兩邊夾攻切斷補給線isolation

如果頂得住就可以用嚟做談判籌碼,關鍵係睇下佢維持到幾耐,同埋睇佢而家咁嘅兵力夠唔夠烏克蘭本土防守
北約is a joke
第五條有反應,但唔出兵,只是口交好似二戰前英法咁口交打納粹德國
你會無糧出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞