[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (25)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
斷水流大師兄
奧力斯同葉鴻輝同年
輝退既話奧力斯都咁上下過乜野渡
屌我以為奧力斯細佢一兩年
咁冇嘢了
WTF
阿輝退就家榮上啦,唔駛勞煩奧力斯
你自己望吓賽果
奧力斯諗都唔會諗 龍門唔缺
一定係因為唔想打真波,所以唔參加
陣間傷啲人唔夠腳就唔好啦又比人笑陣容深度不足
今次daddy搵我返黎 係重整流浪.
我認為在座各位都係...

流出了
For the good of Hong Kong
幻幻一個都唔要
作者係邊個? 拍蚊?
班體記已經返到香港了
本會宣布陣中球員吳宇曦、楊棟棋、張文浩和林千裕,將轉簽職業合同。

四人均出自本會青訓系統,上季分別簽訂職業學徒合約及獲頒球會的「獎學金計劃」,以半職業身份加入一隊。他們過去兩季助U18梯隊在不同的比賽中力爭佳績,其中吳宇曦、楊棟棋、張文浩在剛過去的球季為U18於超青聯賽中奪得聯賽錦標的殊榮。

會方來季將出戰本地和亞洲不同的賽事,希望透過實戰讓青年球員加快成長,幫助他們未來邁向更高的水平聯賽,其中吳宇曦指:「上季首簽職業學徒合約,幸運地獲得不少的上場時間。自己今年十分期待能參與亞洲賽賽事,希望藉本地和亞洲賽場﹐發揮自己最好的一面。」而楊棟棋則表示:「首次出戰亞洲賽時,自己還是在職業學徒合約的第一年,當然未有感到任何壓力。但今年即將踏入職業生涯第三年,既然再有機會出戰亞洲賽,想盡情享受之餘,都想體會自身與其他亞洲球隊距離相差多大。」

Follow我哋FB/IG | fceastern

#EasternFC | #東方足球隊
WELCOME 1️⃣ 龐焯熙 Pong Cheuk Hei

本會歡迎門將龐焯熙加盟!將會穿上1號球衣!

現年20歲的本地門將龐焯熙,曾效力晉峰及香港U23,年紀輕輕已有4季港超聯經驗,過去兩季均為球隊的正選門將,亦多次入選香港青年軍及大港腳名單。

本會喜獲龐焯熙來投,而他亦表示高興今季可以加盟均業北區:「我有信心球隊可以擊敗同級對手兼挑戰上游球隊,希望今季嚟到可以幫助球隊嘅同時,繼續表現自己,好興奮同隊友一齊迎接呢個新球季!」

球員資料:
姓名:龐焯熙
出生日期:2004年1月31日(20歲)
國籍:中國香港
位置:守門員
身高:187cm
球衣號碼:1
曾效力球會:晉峰、香港U23

#均業北區 #港超聯 #龐焯熙 #PongCheukHei #WELCOME
四個新援

賽事將以三循環方式爭奪聯賽冠軍
三循環
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞