好癲,而家啲騙案係用埋官方SMS send俾你

170 回覆
29 Like 555 Dislike
假到咁都禁入去
#係俾HKMA果啲機構用 唔包萬寧
收皮啦唔識扮識
商業機構都可以申請架
不過要比錢所以得啲大機構先肯做
你老母俾人輪啦
想問好耐
點解佢地可以sd sms但係無show 電話no.
仲可以改埋做英文名
唔係好明依點
唔係跟電話number㗎咩 個名應該係由我set㗎喎 點解佢可以set名令我睇到
仲要繼續柒落去
一早上過東張話用官方send都可以係假
因為有漏洞任何人都可以假冒sender id
萬寧已向通訊辦申請登記成為「已獲認證的發送人」並成功獲得認證 (短訊發送人名稱: #Mannings)。在短訊發送人登記制下,只有已登記成為「已獲認證的發送人」的公司或機構才可使用其以「#」號開頭的「已登記的短訊發送人名稱」發出短訊。

依家新send嗰啲已經有#號
唔係做唔到, 係唔做
國家科技有乜做唔
電訊商可以自訂sender名(唔出電話號碼)
政府之前send俾全香港人果d sms咪無電話號碼
一般人做唔到
telegram 仲癲,佢條sms入面條link個「teIegram」係用大楷 i 扮小楷L
我諗佢係問邊個位有 應該係喺個名前面嗰度
點解仲可以咁樣俾人任set 名
完全係俾機會啲老千去呃人
而家咪整個#
整個#應該係可以分開到啲group埋嘅信息
唔同名自然唔會再group
#字頭要申請先有得用
【萬寧】:閣下賬戶的當前積點(3150積點)將於今日內到期,請盡快換領禮品,逾期將作廢 https://t.ly/manningspts

冇#號一律當scam 係常識
係iPhone先會有嘅bug
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞