好癲,而家啲騙案係用埋官方SMS send俾你

170 回覆
29 Like 555 Dislike
呢個唔係bug, 係政府任人用自訂名稱取代個電話號碼
而家直頭係無左電話號碼, 唔係Show唔到
所以得政府先搞到, 例如規定要公司登記左先可以用自訂名稱send, 而且每個名只限一間公司
pin this
香港真係好垃圾,sms 個名的確可以任寫,whatsapp 都有唔係改vvhatsapp,係真係whatsapp
之前搭鐵成日聽尹光唱首歌叫人唔好亂㩒link,應該係好多老人家中過招,所以話之佢邊個send嘢過嚟,有link一律唔㩒,要查嘢就自己上官網查
我都唔止一次見到通知話有#既信息先係官方,最早期係電信商,慢慢到銀行,學校,政府,保險,醫院,速遞
Ching平時你係有幾唔留意日常生活先會乜都唔知,仲要講7成人唔知
所以搞到成日聽左第一個cut完線
佢再用第個電話打過黎,叫我唔好cut佢線住
都係果句啦,重點係有無#都好,收到咩msg都唔會撳佢佢任何野呢啲係常識啦
官方都唔會係信息叫你撳任何野
pin this
呢個又唔pin
自己改架個名
依d 野要試真假好簡單,第一次你亂打email.電話/密碼都入到就一定係假
好似係要update ios先group ?
屌你柒到
lm
佢冇柒到喎,唔係寫住萬寧就係官方
即刻宜家真萬寧係#開頭?
真係好撚弱智,咁小嘅野政府都做唔到
執柒咗sms佢啦,除左收確認碼就係收哩啲廣告/釣魚msg
依啲騙案真係好撚狗賤,屌你擺到明日日呃你,博你一日未訓醒就中伏,又唔見班撚樣俾人捉俾人拉,無本生利
Lm
按咗條 link,之後會點?
仲搞到個post咁多負皮
人柒聽收屍就係你呢啲
又一隻乜都唔睇就吠咗先
見到條link咁假已經唔會click
仲好意思賴
其實你係咪啲柒碌廢老嚟
繼續兜 topic講緊混埋落去官方SMS個chat入面
撳唔撳入去係後話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞