[公居屋不應留給年輕人] 屋邨妹變房署署長:年輕人要向上流

229 回覆
51 Like 239 Dislike
一邊勾結推高個市
一邊叫年輕人接火棒做樓奴
當人傻仔

不過好彩,自從立左國安法,香港已不亂,股票市場非常好,生意好!依家加埋定海神針23保護,香港已無死穴,必定輝煌更勝以往
躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平躺平
直到媽媽過世,羅淑佩就為爸爸購入一個單位.。 同阿媽有仇?
趕絕哂啲年青人去移民/躺平咪冇年輕人嘅問題囉
老人院咁貴
唔係個個住得起
老人家無儲蓄 仲要住公屋, 根本就係浪費社會資源, 就算住公屋都應該派去皇后山, 留番D市區位俾仲番到工既人番工
老人家無自理能力就應該強制住大陸啦
問題係而家第一步公屋冇左

窮撚

申請公屋
唯一出路

越住越細 越賣越貴
發展效率極高
條女見你得4皮野月薪較為可取,
但只可以買層300-400呎,仲要佢供埋一份,
你覺得佢肯同你組織家庭?
如果冇人組織家庭又點有8皮一個月呢?
一將功成萬骨枯
人哋其實講緊因年代買樓成功嘅人
唔係講緊署長。。。
唔俾?
條八婆分分鍾住緊公屋果時已經係富戶
放心
到佢哋自己老嗰陣就會講完全相反嘅說話
香港產品/服務的競爭力在於公屋
但係富戶政策根本就過時
而家香港有幾百萬點叫富戶
市區公屋留比市區返工
唔使返工,綜援全部有咁遠放咁遠
有一樣嘢我好肯定呢條女唔係靠自己肉體上位
簡直就係公屋女典範
向上流. 以地圖緯度黎講,
由香港去英國都係上流, 緯度高左
我識得有個26歲同阿哥一齊上左公屋
有一個29歲同阿妹上左啟晴村
兩個case 上完公屋唔夠一年搵社工話有家庭問題,甩左另一個人既名
一條友食哂成間公屋,而阿哥/阿妹就另外再買白表居屋
班大陸人好識玩分戶
所以係有俾年青人
但係係新香港人
唔拎AL 既大學學位同宜家比
淨係十年前DSE同宜家DSE既入大學難易程度都差天共地
忽視所有環境淨係拎一兩個指標跨時代比較
中學畢業未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞