原來Apple 個magsafe 無線叉電尿袋 停產左…

134 回覆
19 Like 76 Dislike
叉咁慢又細電
無求咪無供
停產左 因為iphone15打後轉type c
炸閪到你變卡碧衡
73好想換,成日冇電…
你呢個講法同樣applicable 落普通尿袋/濕電

點解普通尿袋/濕電叉唔到電,甚至扣電?
「咁你輸出大過輸入個陣電話要扣電有咩問題

你同樣都證明唔到佢係用咗external power source先再用電池
咁咪即係一路用一路叉,其他尿袋都做到
你搵個冇快叉功能嘅尿袋/弱雞線就可以做到所謂「跌尿電 唔跌電話電」去營造到佢係用晒尿袋電先用手機電
新地
仲有其他要野用電
Mon 同網絡都係用電大戶
好用?

叉佢自己又慢
叉部機又要長期吸住
插住叉部機當充電板又熱

我個隻擺左向度
呢個想法好

但變左成日就要吸住舊野
放褲袋有時會鬆.
用手揸住就間接厚左拎成日
電子垃圾 叉得慢又搞到部機重到西 正on9產品
渣住舊磚頭成粒鐘都叉唔滿

老老實實搞尿袋快叉 快快手10幾20分鐘叉返上7成8成電仲好
有個logo喎,賣貴幾百蚊都抵啦
抱歉我錯我兜唔到
我又覺得MagSafe幾好用喎

有時要出去開會或者見客,MagSafe夠輕手帶喺身上唔會重,有需要拎出嚟一啪就痴實部iPhone
夜晚又可以當無線叉電板擺個AirPod plus上去叉
仲用緊
夜晚當charging pack好好用
有用過都知precision finding 先係唯一用途
有幾可會喺個地圖度睇下啲野喺邊
其實長差住個尿袋驚唔驚
容量大d就好
Pm機先叉得40%
電池老化+新版ios扯電
真係唔夠用
咁講真佢如果keep住咁細咁輕但可以泵大個容量真係完美
可能我日日都基本係100%電咁行出街,加埋MagSafe嗰幾十個%電,就算用足全日so far都完全夠用
無線叉電太熱
尿袋呢d本身已經有限電量嘅野
仲要用d咁唔efficiency 嘅方法去叉電
簡直係反工程學

只係因為老婆用12 pro...我轉左15 pm
去旅行嗰陣一舊magsafe 叉電兩份用
所以先買左一隻副廠
我出iphone 13個陣用apple 個magsafe用到而家,間唔中都有用其他差電方法。大部份時間都係火牛差magsafe,由magsafe差iphone, 幾年黎而家電池健康度89%
咁撚貴搵鬼買,買都買belkin, 淘寶200蚊仲要有個stand
回帶西
換電啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞