原來Apple 個magsafe 無線叉電尿袋 停產左…

134 回覆
19 Like 76 Dislike
垃圾
叉得又慢又熱
我13 pro max用又未試過跌電
容量太少
升咗Ios16就冇用 唔夠頂
又話Apple出product一定係成熟先出點會有問題
舊垃圾MagSafe Duo
成班傻閪唔識用就話人無用
世上真係多傻柒
Apple做配件
唔係為左件配件大賣賺錢,而係當係一種售後服務,一個安全既選擇
當然佢都一定唔係做蝕本生意,少人買但單價貴,拉上補下

亦為副廠提供一個指引,官方配件既設計,就係Apple覺得佢件產品應該點用既指標。副廠至少達到官方配件既質素,咁Apple就知大部分人得到呢個體驗

同時都可以襯托返產品既價錢,個套都500蚊,條線都200,咁7000蚊部機又唔係好離譜
yes
外置電池唔等於充電器
之前既post都係鬧呢舊野廢,鬧叉唔起電話
但其實佢地根本搞錯左用途
呢舊嘢都夠自己急救用下
都夠1/3電
之前就特登攞lighting連佢再連iphone兩邊叉
依家就叉iphone兼痴住佢咁叉滿
反而覺得更加好用

想apple再出t-c版

利申:15pro
是但買舊有線一早叉完

你仲拎住舊垃圾痴係部機到幾粒鐘
停產係因為iPhone 15 pro or pro max 個鏡頭太大用唔到
會頂起咗個battery pack
咁你輸出大過輸入個陣電話要扣電有咩問題
咁勁我啱啱出就拎機,依家77%
10000又太重
我15pro仲用到,但而加問題係15pro好易熱,熱就停咗唔叉,所以係街長期無用
唔知幾時先出type c版
AirPods Max又係仲停係lightning
有冇source 講個原理係用晒呢粒電先用你電話粒電?
無線都夠電去support 部電話啲電?
MagSafe 外接式電池一拍即貼合,快捷簡單;設計精巧又易用,讓你隨時隨地輕鬆充電。磁石完美對位,外接式電池一拍即貼合至你的 iPhone 12 及 iPhone 12 Pro、iPhone 13 及 iPhone 13 Pro 或 iPhone 14 及 iPhone 14 Pro,進行無線充電時安全可靠。同時可自動充電,省卻開關麻煩,而且不會對你的信用卡或車匙造成干擾。
Attaching the MagSafe Battery Pack is a snap. Its compact, intuitive design makes on-the-go charging easy. The perfectly aligned magnets keep it attached to your iPhone 12 and iPhone 12 Pro, iPhone 13 and iPhone 13 Pro, or iPhone 14 and 14 Pro — providing safe and reliable wireless charging. And it automatically charges, so there’s no need to turn it on or off. There’s no interference with your credit cards or key fobs either.

睇埋英文版都話係wireless charging
搞錯左用途?
咁仲係叫用case電先?
一岀就買12
依加72

我返左支拿120蚊換左電
又要無線方便體積細又要差得快容量大
粒野容量咁細邊頂到幾粒鐘
老實講呢樣產品真心廢
充電量又少
又慢
又貴
又唔型

係香港求其搵個商場都搵到免費尿袋
The Club分換到兩個就知唔掂啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞