原來Apple 個magsafe 無線叉電尿袋 停產左…

134 回覆
19 Like 76 Dislike
在這場發表會結束後 Apple 官網已經下架了 MagSafe 行動電源和 MagSafe 雙充電器,這兩款 MagSafe 配件都是採用 Lightning 介面,若持續在販售對於 iPhone 15 消費者來說,反而會變得相當不方便且不合理,畢竟 iPhone 15 已經換成 USB-C 規格,不太可能用戶須額外準備一條 Lightning 連接線,才能為這些 MagSafe 進行充電與使用。

其實幾好用 之前用the club分換左個
又唔出2
直接停產係點?
好垃圾 電話舊電老化左 叉都叉唔到上去
太多副廠做 賣個認証俾人都夠賺啦
咩電話?
12 pro
健康到去到幾%
85%
其實最on9就係自己做埋配件
信心保證wo
我覺得ok好用
無線充最煩係充得慢,仲要部機好熱
雖然magsafe呢個無發熱問題,但無10000真係太少啦
同價錢唔成正比
唔洗用正價買
之後好多地方平好多
嚴格嚟講佢呢嚿嘢唔係俾你叉上去用
佢個原理係用晒呢粒電先用你電話粒電

如果你拍落去一路keep住用正常係會叉得慢
Btw
Airtag 咁好搵,佢竟然肯授權比副廠出
因為無線充電就係Joke

效率低,高發熱,無用
Tesla長命d應該無人話係笑話
因為賺得仲多
叉到部機熱晒

反而掛住以前smart battery case

會先用晒個case 嘅電好方便
係鬼用case電先 根本就係一路叉一路用緊
試過打緊機 個case叉唔切電入去電話到
電話一直扣緊電
佢預你用pack啲電先,之後先電話

不過15pro一出,更新過都係好易出過熱停叉

而家都係瞓覺駁線當wireless charger用
咁廢
實際用係兩邊都會跌電
舊電根本支撐唔到電話嘅電
用一陣開始發熱 發熱就降輸出
咁又要用返電話本身嘅電
舊野得個癡字 同電子垃圾無分別
尤其係香港天氣咁熱 完全垃圾 淨係識發熱
唯一覺得佢係冬天去日本 得5-6度先function 到
電話100%出門加舊野真係捱到全日重度攝影加google map
用左舊叉電 部電話好似仲用電快左

用左2次已經無用 依舊野絕對係人生

十大廢物最top 既其中一件

因為正常用電話唔會點玩發熱
加舊野一路用一路叉就發熱
咁輸出又細又淨識發熱
電話發熱啲電自然跌得更快
仲衰撚過唔用
舊野氣溫一過20度已經可以收埋
如果氣溫可以抵銷到佢發熱 舊野係有用嘅
仲可以當暖手器用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞