江旻憓真係好存心隱藏自己政治背景 時間線懶人包

1001 回覆
5294 Like 183 Dislike
覺得佢係普通運動員嘅人,先真係天真
林奠個 d係間普通中學考第一入得個 hku 社會系,連1st hon 都無就收皮唔好扮勁啦,擺到明唔勁. 人地 Stanford 啊! QS 排第6啊,唔該!
例如中共之前邀請一大堆台灣網紅去大陸遊行拍片就係例子,雖然手法完全唔同,但本質一樣,就係leverage 一d可以看似無害既人既影響力去進行文化統戰

https://tw.news.yahoo.com/%E4%B8%AD%E5%9C%8B%E7%88%86-%E9%82%8010%E7%B5%84%E5%8F%B0%E7%81%A3%E7%B6%B2%E7%B4%85-%E8%B5%B4%E4%B8%AD%E6%8B%8D%E7%89%87-%E6%B3%A2%E7%89%B9%E7%8E%8B-%E6%88%91%E9%80%99%E7%AF%87%E5%B0%B1%E7%95%B6%E9%A0%90%E8%A8%80-020739879.html
真係癲,人哋努力一生都得唔到,佢奧運金牌只是side business
證明佢係有料到
1:7都可以反cup,個mentality大撚到
如果佢從政,精彩了
佢哋而家咁樣反駁架
你哋以為自己好重要,中共要整個人出嚟呃你哋香港小市民?
人家係善良既女仔,唔該你唔好打我喇
原來係老江孫女?
有冇多少少source
估唔到中共佈局已經係去到依步。。。
幫乜撚嘢
上頒獎台係佢
收金牌係佢
錢都係俾佢
香港人冇欠佢任何嘢
一尾玩批鬥同藍有乜分別,政治上撚曬腦
香港就擺到明衰落緊,睇你地個樣藍店都幫襯唔少啦
對自己就寬容對人地就mean到死
唔講政治

佢訪問既反應係over左同扮天真感覺
大把人港股坐艇
供樓負資產
供到跳樓果班
執粒既老闆

同佢地講呢番說話:
人地點解要統戰你, 你以為自己咩料?

佢已經有強權, 洗乜理市民感受
咁點解李家超要出來(講大話)反駁 執10間開16間
唱好一國兩制又要去聯合國嘅係連登仔咩
佢精神力真係強大既
仲要係紅底既人

如果當年19年 用條女出來指揮「止暴制亂」
反對派唔洗打已經輸撚晒
就算警暴都無人會理,鎂美燈放晒喺條女度
靚女講咩就係咩
成班廢青一日到黑FF人地點紅點上位
根本冇人care班垃圾諗乜
黃尸咁多7野全靠呢班社會垃圾
香港中樂團拉二胡嗰個王憓
唔太明,其實藍有咩問題
黃絲都食金拱門,坐地鐵啦。
佢又冇迫你地支持佢
咁有骨氣乜都要屌就唔好幫襯藍店,講一套做一套
香港而加有權力既大多數都係藍係事實
建華、蔭權、振英、月娥
動作表情舉手投足
全部都好假
等我都俾少少意見:
網絡太多欺凌佢嘅言論,希望條女可以同保安局合作嘅時候,提議吓監管網絡言論

重啟網絡23條

同埋反對江閔惠其言論含有「軟對抗」成份
甚至有煽動意圖,有機會觸犯國安法
完咗奧運應該拉一班人
谷愛凌咁囉
千人計畫一直都進行緊,不過黎到2024年識包裝啫
江旻惠篇論文就係寫一國兩制既優點
連登班仆街就日日數臭一國兩制

連登d 人好黑心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞