點解外國泊車咁興車頭入先?

222 回覆
16 Like 521 Dislike
你真係好撚on9
試過見到Rolls Royce前面有位,唔敢泊
認真答,喺美國有啲州份唔想bank robber可以用最快時間逃走,所以尾入parking真係會出fine.
是鳩但啦 鳩入鳩出都夠位
鬼佬揸車廢
人肥要用尾箱
啲鬼佬自己都成日討論頭入定尾入
有一班頭入嘅覺得尾入係show off
尾入嗰班多數覺得有後cam易過頭入 同埋走嗰陣視野好啲安全啲
終於有個正常答覆
車位大但車都大 手推車又大
尾入手推車唔夠位入去放嘢
尤其ikea/Costco/home depot呢類會買大件嘢
呢個post到底有幾多人有牌/係香港有車
同連登仔講揸車... 算把啦
佢真係好煩
好似渣車係佢發明咁
同埋有前後車cam已經會錄低晒啲證據
使鬼影相咁老土
尾入易d +1
佢真係有料喎

香港講車youtuber邊個拍得住佢?

仲有車cam 有盲點,會有機會影唔到隔離車車牌
(例如佢喺你另一邊方向走,車cam好難影到清楚)

同埋有咩事真係撞到
差佬會問你憑咩確定一定係隔離撞到
就算撞到cam有聲有畫,佢都會問
你有冇證據證明你個傷痕一定係是次意外造成,唔係本身已經喺到?

呢啲質疑單純得車cam係唔會答到
真, 去iceland 咪尾入, 去costco 幾大都頭入
根本係睇情況, 樓豬咩show off車技真係弱智
其實睇個場啦

如果個場夠闊落咪頭入輕輕鬆鬆
正常位咪尾入算

況且你駛入去見到普遍係點入咪跟大隊囉

其實冇嘢好拗
全世界得美國咁弱智,大部分國家都鼓勵尾入,因為安全啲,尾入係人都知你泊緊車,冇人會喺你車尾行,但係頭入尾出啲人有機會唔知,大機會啲撞到人。
一路都唔明
點解窄就車頭入
其實個前後空間都係一樣
有時車頭三手入路德圍
有咩問題
其實車位size 同正常香港商場差路多(除咗Costco),不過條路寬同九成人會讓你尾出

講緊英國
我覺得頭入仲難
香港D停車場又窄
澳洲就個個都頭入 方便擺野
點一樣法
係外國, 用尾入, 推住架trolley, 要推去車尾好易刮到人地

雖然佢地唔care
外國人地兩手軚都照頭入
個轉距其實一樣
如果架車有360
其實真係冇分別
dumbass didn't do grocery outside Asia and ask why they do that hehehehe
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞