有無人覺得廖孖記事件證明香港人唔適合民主選舉?

103 回覆
90 Like 142 Dislike
其實你又點證明全部人都話食安錯
我地怪錯食安
民主過程就係唔想令一方權力過大 而失行引發災難
一單還一單咁又唔可以套用反 話農夫冇錯既喎

如果食安受唔住言論咪提出 論點開記招囉 好平常啫 又唔係咩唔公開得
有咩問題 家陣食安少左忽肉民主過程就係咁啦

好過某蟈乜都解決唔到 就解決提出問題既人咩
香港錢太易搵,過去廿年香港行緊easy mode,養僥左一班人,self inflated 好緊要,放眼世界毫無競爭力,空有理想,卻無手段,無勇無謀,不知進退,用煽情仇恨驅動,沒有獨立思考。 最明顯就係,曾特首政改方案,竟然得唔到pro dem既 endorsement,此事已預見,香港失敗之路
咁係因為對政府有仇啫
你係咪會對住殺父仇人講同一番話呀
你都幾搞笑wo ching
當時如果香港人信政改,就等於而家信廖孖記wo
你聽過塔西佗陷阱未
信廖孖記都有尊豆腐食下,而家?
空有理想,不知進退,寧願退兩步都唔願意行前半步
所謂香港品牌,絕大部分都係搵中國貨貼
由樂器至電器都係
仲要係貪平搵細廠整

香港品牌等於黑心搵笨柒
如果你咁講,姐係其實你ok 民主黨入中聯辦?

屌,食埋啲有菌嘅,食到你頭暈身㷫呀
美國人先易俾人煽,突然間啲媒體吹拜登唔掂,即刻就換賀錦麗,班美國人又真係撐wor,好似拜登今個月先老人痴呆咁,明明4年前已經神智不清

屆屆選舉都係media 吹乜,班選民信乜
仲有好似方保僑呢類中坑獨醒撚,講乜麥當勞都係買料返嚟整
黃屍:我鍾意就係弱勢
但而家半條命吊鹽水,就嚟變植物人啦

唔識係適當嘅時候compromise,咪搞到要移民,拍拍囉柚冇手尾跟麻
我明你講咩,但由於廖孖記有菌,唔建議呢個比喻
咁又有幾多人 fact check 到又大陸入口腐乳加工?有冇人 fact check 到咁做做咗 30 年?咪又係衛生署公佈,佢自己開口講你先知?

之後越揭越多,你就當係自己英明神武一早睇穿?同盲撐嗰班嘅唯一分別,係你好彩揀啱邊
明嘅明
點解你會覺得人地係「揀啱邊」
唔俾人地一路保持觀望態度嘅
開晒先落注?咁仲點夠佢哋玩
你都要有返咁上下把握先得架
亂咁落注最後咪破產
之前班人嘅把握係「本土小店」「發酵梗係有菌」「農夫山泉」
點解講到煽動好似有問題咁? 我覺得最重要講既係咪事實先,咁你煽動得,對方就會反駁架啦,搞清楚件事就得
有人叻到落注「蠟樣芽孢桿菌」
就有把握會贏埋「大陸入貨」同「做咗三十年」?
咁就唔該理性討論啦,用埋啲巧言煽動人哋
奶共狗走出嚟講西方國家不是,點樣誣蔑自己嘅國家,點樣令到自己蒙受損失

然後就有班奶共小粉紅走出嚟支持佢,亦都冇Fact check過就盲撐

到而家有晒來龍去脈,難道你會期望佢地講聲sorry 屈錯左你呀西方外國勢力?

根本有一班人長期都唔用腦思考,淨係識得跟人地口水尾,出左事就轉移視線話你唔睇下尾國選舉咁亂唔適合自由民主(心諗根本兩個事件黎

不服來辯
香港人適合極權
恢復死刑最啱
成個時事台或者我直接講香港電子唐人街
往往追求單一結論

政府去拉人班人就話一定係政治迫害,班友唔明的港共一樣告醉駕撞死人
而政府近年增大醫療開支更惠及大量病人,反而係時事台主流要求停公屋cut醫療開支

而只要結論係自己想要的觀看人次同課金都會超高
班kol離港前根本無本事搵到錢,現在就一個月搵半球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞