有無人覺得廖孖記事件證明香港人唔適合民主選舉?

103 回覆
90 Like 142 Dislike
廖孖記嗰阿媽走出嚟講政府不是,點樣誣蔑自己嘅生意,點樣令到自己蒙受損失

然後就有班人走出嚟支持佢,亦都冇Fact check過就盲撐

到而家有晒來龍去脈,難道你會期望佢地講聲sorry 屈錯左你呀食安中心?

根本有一班人長期都唔用腦思考,淨係識得跟人地口水尾,出左事就轉移視線話你唔睇下農夫山泉(心諗根本兩個事件黎

同樣,政治人物要煽動你地真係好容易

不服來辯

個人簽名

───────────────────

美國人唔易俾人煽動咩
所以其實民主選舉就係兩班以上俾人煽動嘅人
2024年仲要討論要唔要民主,真係大倒退
唔理真心定假膠
柏拉圖二千幾年前已經知道民主is a joke啦
嗰堆廖孖記支持者好真心架可以拉到去香港無民主自由
香港人真係無嘜critical thinking同大局觀,人present啲嘜就信嘜
仲要好偏激
廖孖記嗰阿媽走出嚟講政府不是,點樣誣蔑自己嘅生意,點樣令到自己蒙受損失

然後就有班人走出嚟支持佢,亦都冇Fact check過就盲撐

到而家有晒來龍去脈,難道你會期望佢地講聲sorry 屈錯左你呀食安中心?

根本有一班人長期都唔用腦思考,淨係識得跟人地口水尾,出左事就轉移視線話你唔睇下農夫山泉(心諗根本兩個事件黎

同樣,政治人物要煽動你地真係好容易

不服來辯

魯迅臭蟲論,估唔到今時今日嘅香港都有人係咁, 仲要係後生仔 如果個個食品供應商都係咁樣講, 咁香港生產嘅就會冇信譽, 就係因為香港生產乾淨先至有信譽, 有問題會檢討, 而唔會批評人哋都有
一單腐乳野就睇到代表曬香港
有幾多唔關心腐乳嘅都俾你睇透埋
仲犀利過風水佬睇命格
咁呢部份嘅人都代表咗一部份香港人啦
佢就直頭係話農夫山泉事件,所以政府要轉移視線,心諗wtf
講漏咗嗰班Youtuber KOL
淨係識上網搧風點火
來到去無雷公咁遠
冇大局觀唔係最大問題
最大問題係冇大局觀又要玩大局嘢
我記得好多年前長毛講過話要全民退保

好多人支持
但我唔認同

因為一定會爆

睇返外國好多都奶野

政客本身就係想吸引人投佢
有咩問題唔會諗
其實睇過傳媒的尿媽記訪問
睇一睇工場就估到產量有可疑

坦白講,呢次全港大炒車就證明香港人觀察力未到合格水平
仲話學猶太人建設族群...
有你呢d思維就一世都唔會有民主
咁唔怪得要人大代表啦求其一班冇名冇姓講幾句就係民意
咁就秒咗件吱joke
可能人老老地 開始鄉土情懷發作 見又無一樣野就會發狂啦
唔記得左經濟轉左營 樓價升左十幾廿倍
仲點會咁多以前D鄉土野你食
得一就失一架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞