人生第一架車你哋筆直幾多

394 回覆
5 Like 33 Dislike
Tesla model 3 370k
人生第一架車一定係最豪
Ractis
大天幕好正
炒咗?
預左會撞不如唔好揸
買架新車小心啲揸仲好
又唔洗擔心有手尾跟
早2個月買左架08年is250 開心使用中
賣左了,都10年前既事
都係寶馬通病 不過入油就真係平到笑
$0.3/km
我都揸緊b48 120i
無人地講到咁食油
暫時8.5L/ 100km 覺得都還好 而且我假日車居多
當然都係參考數字唔完全作準
我自己每日揸返工 長程 Highway 每次入油400蚊內真係濕曬
點睇都唔似有錢女, 佢開埋D post 俾幾萬好似要佢條命咁
同埋就算真係有錢又點, 買得二手車就係想慳
等於有幾十萬cash, 你可以車晒落一架新車, 亦可以 6萬8萬買架二手腳車, 淨返果D 車晒落美股
憑咩有閒錢就一定要新車 衰D 講D 錢而家放定期都已經好好搵, 揸架新車除左自己爽之外對未來無幫助
貧窮限制左你既想像
笑撚死 佢個種窮味入哂骨
人地屋企幾架靚車 又911 又bentley
3萬FA1,7年前
好乜搵
幾十萬做定期先一兩皮一年
入油都唔撚夠
我暫時每次都唔會入盡油 入住Esso 先 優惠日先入油入指定優惠幾多L⛽️ 老豆教
有啲人車感好啲 可能第一部車已經無咩事
有啲人車感空間感無咁好 就算點小心 有啲位都要hi過先知下次點避免
Download esso app
有500送200coupon + 逢星期日入 雙倍分
血的教訓 金錢的教訓
第一部車好似35萬左右
廿年前
洗乜Lexus,雙田都貴過bba 啦
咁benz都保值既C200都好硬
原價有無差一倍

C200 AMG EDITION
規格 2014, 汽油 5座 1796cc 自動AT
簡評
3字 剛驗車 67000公里 AMG包圍 天窗 電皮座 合金鈴內外新淨 直版 引擎精神冷氣凍 免維修 可Trade in
售價 HKD$35,000

FIT HYBRID GP5 S
規格 2014, 混能 5座 1500cc 自動AT
簡評
10萬公里 混能慳油 新安裝大屏幕車機 keyless 新款尾燈 四條新車呔 即買即用 港島區睇車
售價 HKD$53,800
第一架肯定係買平車兩萬上下,
外觀殘唔怕最緊要機器精神冇嘢整
揸一年練下手車先,去曬所有地獄停車場踢館
hi花就唔好整喇,一年過後都係鍾意揸車先換一架心儀嘅
架舊車賣出去都唔會蝕好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞